agroweb

Çfarë buke konsumojmë?

Postuar në 12 Gusht, 2015 12:48

Para disa ditësh Inspektoriati i Sigurisë Ushqimore deklaroi se nga analizat e kryera me 47 mostra mielli të marra në rrethe të ndryshme të Shqipërisë, rezultoi se ato ishin të paprekura nga Bacillus Subtilis” i cili njihet në gjuhën popullore si shkaktar i “sëmundjes së Patates”. “Agroweb” shkon më tej duke sqaruar se ky nuk është problemi i vetëm i bukës që konsumojnë sot shqiptarët. Dhe këtë me siguri e di edhe Ministria e Bujqësisë e z. Panariti, e cila çuditërisht për gjëra të tilla rend të kontrollojë, vetëm pas raportimeve mediatike.

"Made in Serbia" për mallrat shqiptare

Postuar në 10 Gusht, 2015 19:44

Serbia mund të jetë një zgjidhje e tregtarëve shqiptarë për t'iu shmangur embargos së afërt ruse ndaj fruta - perimeve. Këtë e njofton faqja "Agroweb" e cila ndjek çështjet e agrobiznesit shqiptar. "“Made in Serbia” për produktet shqiptare? Besojeni ose jo, por për të shkuar në Rusi rruga e frutave dhe e perimeve shqiptare kalon pikërisht përmes Serbisë. Kjo është mënyra që tregëtarët shqiptarë mendojnë si rrugëzgjidhje pas embargos ruse, që pritet të zgjerohet me 7 vende të reja, duke përfshirë edhe Shqipërinë.

Subscribe to RSS - agroweb