afrika e jugut

Zbulohet në Afrikën e Jugut një mineral i panjohur më parë

Postuar në 09 Mars, 2018 12:11

Shkencëtarët kanë zbuluar së fundmi një mineral të panjohur më parë në Tokë. Ai është quajtur perovskit silikat kalçiumi(calcium silicate perovskite) dhe sipas Graham Perason, një prej autorëve të studimit të publikuar në “Nature”, minerali është i katërti në planet për nga sasia.

Zbulohen fosile të bakterieve 2.5 miliardë vjet të vjetra – përpara formimit të oksigjenit

Postuar në 30 Nëntor, 2016 08:58

Shkencëtarë të universitetit të Cincinnati kanë zbuluar së fundmi një fosile bakteri të sulfurit që daton 2.52 miliardë vjet më parë. Kërkuesi Andreë Czaja, as. profesor në këtë universitet, sqaron se fosili është gjetur në Afrikën e Jugut dhe

ai hedh dritë mbi diversitetin e ekosistemeve të jetës që ekzistonin përpara Ngjarjes së Madhe të Oksidimit, koha e një evolucioni të madh atmosferik.

Morfologji e shkëmbit apo gjurmë gjigandësh?

Postuar në 26 Gusht, 2016 22:58

Në provincën e Kinës jugore, Guizhou, disa fotografë zbuluan ato që duken si gjurmë këmbësh njeriu gjigand në shkëmb. 57 cm të gjata, 3 cm të thella dhe 30 cm të gjera, këto janë përmasat që kanë hapur rrugë për çdo lloj ideje. Gjurma më e madhe, apo ajo që shpallet si e tillë është gjetur në Afrikën e Jugut.

Zbulim i madh në Afrikën e Jugut – Homo Naledi(video+foto)

Postuar në 10 Shtator, 2015 15:41

Një zbulim i jashtëzakonshëm është bërë në Dinaledi, disa dhjetëra kilometra nga kryeqyteti i Afrikës së Jugut, Johanesburg. Me mijëra kocka skeletesh kanë nxjerrë në dritë një lloj të ri hominidi, që që mund të rishkruajë historinë e Njeriut, Homo Sapiensit. “Ka ende me mijëra copa mbetjesh në shpellë. Ajo që zbuluam na tregon diçka të jashtëzakonshme. Speciet të cilat u përkasin këto skelete, kanë një miks karakteristikash unike.

Subscribe to RSS - afrika e jugut