Djathi 500 lek/kg është me niseshte

Postuar në 15 Dhjetor, 2023 21:30

Çmimi prej 5 mijë lekësh të vjetra për një kilogram djath nuk justifikon koston. Për një kilogram djath duhet mesatarisht 10 kilogram qumësht, që do të thotë një kosto rreth 9 mijë lekë të vjetra. Por për të ulur koston dhe rrjedhimisht edhe çmimin përdoret niseshte.

Nuk del kosto. Këtij qumështi i hidhen shtesa të tjera, pra niseshte. Duhet shkruar në etiketë që ka niseshte”, thotë Abdyl Sinani, ekspert i teknologjisë ushqimore.

Djathi që të jetë në parametrat e duhur duhet të kenë kaluar 21 ditë. Abaz Baçe, teknik baxhoje tregon si të dallojmë djathin pa hile.  

Kur fermentohet formon brenda disa syçka, pore. Shëllirën e do deri në 12% që të ruhet. Kur e provon që nuk ka djathi kripë, mund të thuash është shumë i mirë, por djathi bio pa kripë nuk reziston. Po nuk pati gradacionin e duhur nuk reziston

Ekspertët thonë se  produktet e bylmetit duhet të shoqërohen me etiketën e përbërësve.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.