Thaçi përbetohet: S’do lejoj Pazar me Kosovën

Postuar në 01 Mars, 2019 13:10

Hashim Thaçi ka shpeshtuar daljet e tij nga Tirana kohët e fundit në mbrojtje të idesë së tij për korrigjim territoresh me Serbinë.

Pas darkës me kryeministrin Rama te enjten te “Padam” ai sfrytëzoi samitin e Diasporës për të qartësuar se marrëveshja e mbështetur prej tij nuk parashikon shkëmbim territoresh. Madje ai tha se do ta mbrojë me trupin e tij çdo cënim të integritetit territorial të Kosovës.

Nuk do lejoj në asnjë rrethanë organizimin e  ndonjë konference ndërkombëtare ku participon Rusia. Kosova do angazhohet vetëm në një proces që e udhëheq BE me mbështetjen e SHBA. Me asnjë rrethanë e asnjë çmim sdo lejojmë të qarkullojë me tutje nje ide të një Unioni Ballkanik, e cila është cenim vleres euroatlantike te kombit tone. Unioni i kombit tone eshte anetaresim ne be nato dhe miqesia me SHBA.....Kerkohet edhe nga ju zgjim që t’i ndërprisni këto ide, shkëmbimi i territoreve, kurrë nuk do të ndodhë. Shkëmbimi i territoreeve është Pazar dhe asnjë sdo lejojmë të bëjë Pazar me kauzën e Kosvës. Ndarja e Kosoves pa shkelur mbi trupin tim s’do ta tentojë as Trepcen as Mitrovicen dhe asnje cm te territorit te Kosovës.

Comments

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.