Paralajmërim i fortë i SHBA për Korenë e Veriut

Postuar në 30 Nëntor, 2017 12:17

Uashingtoni ka kërcënuar përsëri udhëheqjen e Koresë së Veriut se do ta "shkatërrojë plotësisht" nëse do të shkohet në luftë luftë pas testimit të raketave balistike.
Peniani me raketeta e avancuara ndërkontinentale që disponon ka brenda rrezes brendësinë e kontinentit amerikan. 
Duke folur në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, i cili u mblodh për të diskutuar testimin e ri, Ambasadori e SHBA,  Nike Haley paralajmëroi se
"Ne kurrë nuk kemi kërkuar një luftë me Korenë e Veriut, dhe sot nuk e duam atë. Nëse lufta vjen me të vërtetë, do të jetë për shkak të veprimeve të vazhdueshme agresive që kemi parë dje (...) Dhe nëse shpërthen lufta, mos na fajësoni, regjimi i Koresë së Veriut do të shkatërrohet plotësisht ".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.