Beduinët në kapërcyell të shekullit të 19-të

Postuar në 13 Korrik, 2017 10:54

Fotografitë e mëposhtme paraqesin Beduinët – banorë të shkretëtirës në Lindjen e Mesme apo edhe në Afrkën e Veriut – në kapërcyell të shekullit të 19-të. Kohë ndryshimesh kur teknologjia po mundësonte kontroll mbi territore të shkreta dhe kur jeta nomade po shkonte drejt fundit. Beduinët dallojnë edhe sot mes popullsive të zonës – në këto fotografi ata shfaqen me karakteristikat e tyre, muzikën, veshjen dhe vallet e tyre, lidhjen me armët. Por aty përshfaqet me forcë edhe varfëria që vjen nga një jetë e vështirë në shkretëtirë.

http://mashable.com/2016/09/17/bedouins/?utm_cid=mash-com-fb-retronaut-l...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.