Strasburgu zbardh arsyet e refuzimit të kandidatëve për gjyqtar nga Shqipëria: Mungesë transparence në përzgjedhje

Postuar në 07 Tetor, 2016 16:01

Komiteti i Zgjedhjes së Gjyqtarëve në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut ka zbardhur përmes një njoftimi(http://semantic-pace.net/tools/pdf.aspx?doc=aHR0cDovL2Fzc2VtYmx5LmNvZS5pbnQvbncveG1sL1hSZWYvWDJILURXLWV4dHIuYXNwP2ZpbGVpZD0yMzAzOCZsYW5nPUVO&xsl=aHR0cDovL3NlbWFudGljcGFjZS5uZXQvWHNsdC9QZGYvWFJlZi1XRC1BVC1YTUwyUERGLnhzbA==&xsltparams=ZmlsZWlkPTIzMDM4), arsyet e refuzimit të tri kandidaturave të Shqipërisë, Gent Ibrahimi, Ina Rama dhe Sokol Berberi.

“Komiteti i rekomandon Asamblesë Parlamentare të Këshilliut të Europës të refuzojë listën e propozuar në kushtet kur procedura kombëtare e përzgjedhjes nuk ka qenë në përputhje me standardet e kërkuara nga Asambleja dhe Këshillli i Ministrave”, thuhet në njoftim.

Një goditje e pastër për mënyrën sesi këta emra, të tre të afërt me PS-në, u propozuan për në Strasburg. Mungesa e transparencës, karakteristike për këtë qeverisje, merr kështu një mësim, kur sheh se kriteret e kërkuara që procedura të konsiderohet e saktë janë pikërisht të hartuara në funksion dhe me qëllim të transparencës:

“...Asambleja bën thirrje që në shtesë të kritereve të specifikuara në Nenin 21 § 1 të Konventës, sikurse dhe atyre për barazinë gjinore, shtetet duhet që, kur përzgjedhin, pra për pasojë kur propozojnë emra kandidatësh për në Gjykatë, duhet të përmbushin këto kërkesa:

Këto kërkesa u bashkëngjiten atyre për gjuhën e huaj çka bën të mendosh se refuzimi lidhet pikërisht me mënyrën sesi këta emra u përcollën drejt Strasburgut nga qeveria shqiptare. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.