transparenca

Mirë censura, po shoqatat e gazetarëve çfarë përfaqësojnë?

Postuar në 16 Dhjetor, 2019 13:07

Sot kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha ka organizuar në emër të subjektit që drejton një tryezë kundër të ashtuquajturës Paketë Antishpifje. Zoti Basha është në punën e vet, ai po do të rrëmbejë një flamur dhe mirë bën. Por nuk përjashtohet që edhe ta ketë seriozisht këtë luftë.

Kë do besonte më shumë një qytetar: Liderin e Ballkanit, apo "Të Sëmurin" e Ballkanit?

Postuar në 19 Nëntor, 2019 16:37

Presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiç ka pranuar në një konferencë për shtyp se ai është një njeri me probleme kronike shëndeti.

Jam një njeri i sëmurë në mënyrë kronike. Këto janë probleme të miat personale. Nuk jam një njeri me shëndetin më të mirë, por sat ë kem energji do luftoj. Nuk dua të hyj në hollësi…

ka thënë Vuçiç.

Korsitë e biçikletave në Tiranë, përtej propagandës së shfrenuar të Bashkisë

Postuar në 14 Tetor, 2018 18:53

Që nga shtrimi i fibrave optike që kërkon çarjen e rrugëve e deri te mungesa e një studimi, këto janë ndër ato çështje për të cilat nuk flitet kur vjen puna te ndërtimi i korsive të biçikletave në Tiranë.

Fillon betejën me shpifjen

Postuar në 12 Tetor, 2018 17:32

Qeveria do të heqë dorë nga ballafaqimi i argumentave për çështje që ngrihen nga opozita apo nga media dhe do të zgjidhë në rrugë gjyqësore ato që i cilëson shpifje. Të paktën kjo nënkuptohet nga propozimi që kryeministri u ka paraqitur deputetëve në kuadër të paketës Antishpifje.

"Asnjë ministër dhe asnjë deputet i Partisë Socialiste nuk do të tolerojë më asnjë shpifje. Çdo shpifje të hedhur në drejtimin tonë nga kazani politik e mediatik, a qoftë edhe nga kazani i profileve zyrtare digjitale, ne do ta padisim në gjykatë"- thuhet në një postim të kryeministrit.

Standardi i dyfishtë i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit

Postuar në 31 Maj, 2018 21:44

Qeveria vazhdon të mbajë heshtje në dëm të shëndetit publik, duke mos treguar emrin e kompanisë që sillte 53 ton mish të infektuar nga Brazili. I kontaktuar nga TemA TV, drejtori i AKU, Agim Ismaili tha se nuk e bën publike firmën meqenëse mishi nuk është hedhur në treg. Ky rast deformon standardin e punës së AKU, e cila rregullisht raporton detajet për firmat e kontrolluara dhe produktet me probleme

Z. President kur do na tregoni për drekën e ngjalave në Lalëz?

Postuar në 28 Shkurt, 2018 22:40

Po qe se e keni takuar ndonjëherë Ilir Metën, kujtohuni mirë çfarë i keni thënë. Edhe po qe se i keni shkruar sms apo ndonjë letër, mirë është t’i hidhni një sy kopjes. 

Presidenti i Shqipërisë duket se ka zakon të botojë në gazeta atë që flet me njerëzit në zyrë. Duhet të ketë ndonjë emër për këta lloj personash që “ç’u ka barku u nxjerr bardhaku”. Zoti Meta këtë e ka quajtur parim të transparencës. 

Quo Vadis Luli?

Postuar në 24 Nëntor, 2017 21:15

Sipas rregullit demokratik, Lulzim Basha duhet të përfaqësonte sot kryeministrin në hije ose më saktë pretendin numër 1 për kryeministër të Shqipërisë, pasi është kryetari i partisë më të madhe të opozitës.

Ai ka operuar me disa standarde gjatë karrierës politike fillimisht si i emëruar ku u bë deri ministër dhe më pas si i zgjedhur kur fitoi bashkinë e Tiranës. Premisat që dikush të rrisë masën e njerëzve që e ndjekin dhe e besojnë rriten kur “lideri” tregon vendosmëri, besnikëri ndaj parimeve dhe më e rëndësishmja transparencë për vendimet që merr apo politikbërjen.

Strasburgu zbardh arsyet e refuzimit të kandidatëve për gjyqtar nga Shqipëria: Mungesë transparence në përzgjedhje

Postuar në 07 Tetor, 2016 16:01

Anti-korrupsion? Filloni nga programi i transparencës

Postuar në 02 Shtator, 2016 10:37

Në mesin e muajit qershor pata rastin të vizitoj dy bashki, Durrës e Vlorë, me qëllim njohjen nga afër të raporteve të qytetarëve me administratën dhe mënyrës sesi trajtohen problematikat e tyre. Në Vlorë takova rreth 10 qytetarë, 7 prej të cilëve më rezultoi se kërkonin ndihmën e administratës për probleme, të cilat sipas ligjit të Informimit Publik dhe Programit të Transparencës në këtë ligj, do të duheshin të ishin zgjidhur nga banesa e tyre, online ose me postë, pa harxhuar kohë, mund e energji për radhë, pritje e debate me punonjësit e bashkisë.

Shqipëria me korrupsion të fshehur? Mungesë transparence të buxheteve, informacionit tatimor dhe keqpërdorim i taksave

Postuar në 21 Qershor, 2016 18:08

Shqipëria është e kapur nga korrupsioni. Është një nga problemet e përfshira në të gjitha raportet ndërkombëtare, por e pranuar edhe zyrtarisht nga institucione si Kontrolli i Lartë i Shtetit që kryen auditimin e financave publike.  Kreu i KLSH-së, Bujar Leskaj thotë se korrupsioni është i fshehur  “të sigurohemi se nuk ka vend ku të fshihet, duke rritur transparencën e buxheteve qeveritare, informacionit tatimor dhe prokurimit publik për të penguar evazionin fiskal dhe për të vënë në dukje vjedhjen ose keqpërdorimin e taksave”.

Pages

Subscribe to RSS - transparenca