NASA projekt për të kursyer kohë dhe para në udhëtimet ajrore

Postuar në 24 Shtator, 2015 12:33

Duket sikur fokusi i NASA-s si kohët e fundit ka qenë i drejtuar vetëm drejt Marsit dhe përpjekjet për të arritur atje. Megjithatë agjencia hapësinore kohët e fundit bëri një njoftim. NASA ka zhvilluar software për të ndihmuar të reduktuar konsumin e karburantit, emetimet e karbonit për linjat ajrore tregëtare. Teknologjia e futur rishtas është duke u provuar për funksione të reja të aviacionit në atmosferë, duke krijuar një metodë të re për udhëtimet ajrore. Teknologjia e re që do të instalohet në paketën e avionëve. Ajo do të funksionojë duke lexuar të dhënat që nga pozicionin aktual i avionit në lidhje me rrugën e tij të fluturimit dhe duke ndihmuar në gjetjen e një rrugë alternative e cila do të thotë kursim në kohë dhe para.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.