projekt

Drecun: Shqipëria e Madhe, projekt i Perëndimit

Postuar në 08 Janar, 2019 21:47

Kryetari i Komisionit të Kuvendit të Serbisë për Kosovën, Milovan Drecun, ka deklaruar se formimi i "Shqipërisë së Madhe" është një proces i pakthyeshëm dhe se shteti unik shqiptar do të jetë një realitet i këtij shekulli. 

“One Billion Project Financing”, qeveria fut turqit në vallen e konçesioneve

Postuar në 24 Dhjetor, 2016 18:25

Një nga praktikat më të shumëdiskutuara që ka ndjekur qeveria në investimet publike është ajo e dhënies së shërbimeve me konçesion, jo më shumë për bashkëpunimin me sektorin privat sesa për klientelizmin që ka shoqëruar këtë proces. Gjithsesi qeveria duket e vendosur të mos heq dorë nga kjo praktikë madje të shtrijë bashkëpuniumin përtej fashës vendase të biznesit, duke operuar madje edhe me kritere politike në përzgjedhjen e investitorëve të huaj që do të marrin në dorë shërbimet apo punët publike.

S'ka projekte për rrugë të reja, qeveria shtyn për mandatin e dytë përfundimin e disa akseve

Postuar në 10 Nëntor, 2016 11:39

Qeveria Rama është akuzuar se nuk ka nxitur asnjë projetkt të ri infrastrukturor dhe se ka treguar shumë pak vëmendje ndaj rrjetit rrugor, për shkak të fokusimit në projektin e rilindjes urbane që ka të bëjë me qendrat e qyteteve. Sipas "shqiptarja.com" në Buxhetin e Shtetit, që u është paraqitur deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, është paraqitur edhe një platformë e detajuar për punimet në infrastrukturën rrugore të vendit.

Roma e lashtë në versionin 3D

Postuar në 01 Mars, 2016 12:43

Përmes një video mbresëlënëse 3D mund të shihet se si dukej Roma e lashtë. Përpjekjet e një projekti kërkimor akademik janë të jashtëzakonshme dhe  kthejnë prapa në kohë shkëlqimin e Perandorisë Romake në vitet 320 pas Krishtit.  Qëllimi ishte për të krijuar një kopje të modelit të Romës me të gjitha imazhet historike. Ishte koha kur ndodhi transformimi i Republikës Romake dhe ku shumica e fuqive të ishte përqëndruar në duart e një njeriu, Cezarit.

NASA projekt për të kursyer kohë dhe para në udhëtimet ajrore

Postuar në 24 Shtator, 2015 12:33

Duket sikur fokusi i NASA-s si kohët e fundit ka qenë i drejtuar vetëm drejt Marsit dhe përpjekjet për të arritur atje. Megjithatë agjencia hapësinore kohët e fundit bëri një njoftim. NASA ka zhvilluar software për të ndihmuar të reduktuar konsumin e karburantit, emetimet e karbonit për linjat ajrore tregëtare. Teknologjia e futur rishtas është duke u provuar për funksione të reja të aviacionit në atmosferë, duke krijuar një metodë të re për udhëtimet ajrore. Teknologjia e re që do të instalohet në paketën e avionëve.

Subscribe to RSS - projekt