uiversiteti i arizones

Zhdukja permiano-triasike u provokua nga djegia e vazhdueshme e qymyrit

Postuar në 17 Qershor, 2020 14:12

Djegia në sasi të mëdha dhe në mënyrë të vazhdueshme e qymyrit në Siberi është përgjegjëse për zhdukjen më të madhe masive të provuar në historinë e planetit tonë. Shkencëtarë nga universiteti i Arizonës pretendojnë se kanë provuar se zhdukja permo-triasike u provokua nga djegia e qymyrit dhe pasojat e saj.

Subscribe to RSS - uiversiteti i arizones