TIA

Mbi një lajm të munguar në Tiranë

Postuar në 30 Janar, 2017 16:29

Publikimin e para ca ditëve nga Transparency International të raportit mbi indeksin e perceptimit të korrupsionit në nivel global, media e Tiranës e përcolli me një heshtje konsensuale, dhe kjo për arsye të mirëkuptueshme. Ministria e së Vërtetës Qeveritare( nënkupto: mediat proqeveritare)  të cilat minimizimin apo relativizimin e çështjeve, interpretimin e shtrembëruar të fakteve duke përdorur ekspertë mercenarë e kanë sofistikuar në art, duhet të ketë vendosur që raporti nuk përbën lajm.

TIA rrit frikshëm fitimet për 2015

Postuar në 26 Korrik, 2016 11:14

Tirana International Airport, kompania që menaxhon me koncesion Aeroportin e Rinasit ka deklaruar një normë rekord fitimi (para taksave) prej 40.7% në vitin 2015, nga 35.5% që ishte ky tregues një vit më parë.
Me shpenzimet në total, që u rritën në 6.1%, koncesionari I Rinasit arriti që të zgjeronte fitimet para taksave në gati 2 miliardë lekë, (14.3 milionë euro), nga 1.5 miliardë lekë (rreth 11 milionë euro) në 2014-n.

U sulmua TIA për sigurinë, por për asnjë çast për çmimet e biletave

Postuar në 11 Korrik, 2016 20:43

Qeveria, apo më saktë ministri i Brendshëm i saj, sulmuan për ditë tëra konçesionarin e Rinasit, për arsye të mungesës së sigurisë. Tani që ngjarjes së grabitjes i humbi tempi mediatik edhe sulmet ranë. Ndërkohë nëse ka një arsye për të cilën TIA duhet sulmuar janë çmimet e larta që aplikon e për të cilat qeveria nuk e vë ujin në zjarr. Është e vërtetë që ekzekutivi i tanishëm nuk ka përgjegjësi për komtratën, por për zgjatjen e saj po dhe përmbajtja e kontratës së re, publikuar në Fletoren Zyrtare, është zhgënjyese.

Gjuha e marrëveshjes me TIA dhe gjuha e sotme për konsum publik

Postuar në 05 Korrik, 2016 18:56

Ka disa ditë tashmë që media të ndryshme furnizohen rregullisht me lloj lloj dokumentesh të cilat publikohen me synim fajësimin e TIA-s për grabitjen në Rinas. Siç mund të merret me mend dokumentacioni ka origjinë nga zyrat e qeverisë, ndoshta pranohet falas, por ai sërish ka për qëllim “amnistimin” e policisë dhe Ministrisë së Brendshme nga përgjegjësia për ngjarjen. Kjo është çështje e hetimeve, nëse ato do të përfundohen ndonjëherë, por nuk ka sesi mos të bjerë në sy kërkesa për rishikim të marrëveshjes konçesionare që bëri ministri i Brendshëm, dështaku i paprecedent, Saimir Tahiri.

Grabitja në Rinas, TIA: Policia ishte disa metra larg ngjarjes. Kemi kthyer përgjigje mbi testimet e kryera (Video)

Postuar në 04 Korrik, 2016 10:26

“Tirana Airport Partners” ka dalë sot me një deklartë për shtyp për të sqaruar pozicionin e saj lidhur me grabitjen e para disa ditëve në Rinas. Sipas kompanisë që ka me konçesion aeroportin ku ndodhi ngjarja, përgjegjësia për sigurinë është e policisë, ndërkohë që ICTS përgjigjet sipas saj vetëm për sigurinë aeroportuale. “TIA ka ndjekur edhe raportimin e policisë që e kondiderojmë të pasaktë. TIA ka zbatuar procedurën e njoftimit në kohë të policisë. Autoriteteve u janë dorëzuar provat. Punonjësit e policisë kanë qenë prezent në pistë pak metra larg nga ndodhi ngjarja.

Heqja e ekskluzivitetit të Rinasit, marrëveshja zgjat konçesionin me 4.5 vite nëse jepen liçenca të tjera përveç Kukësit

Postuar në 22 Prill, 2016 15:50

Marrëveshja për heqjen e ekskluzivitetit për aeroportin e Rinasit ka mbërritur në Kuvendin e Shqipërisë. “ABC NEWS” raporton diçka për përmbajtjen e marrëveshjes që kushtëzon heqjen e ekskluzivitetit në Rinas me zgjatjen e kontratës për çdo hapje aeroporti tjetër përveç atij të Kukësit. “Marrëveshja për heqjen e eskluzivitetit të Rinasit parashikon se, përveç Aeroportit te Kukësit, për çdo aeroport tjetër që vihet në punë, afati i konçesionit do të zgjatet deri në 4.5 vite.

China Everbright në negociata për blerjen e Rinasit

Postuar në 13 Prill, 2016 10:49

China Everbright është kompania që po negocion për të blerë Tirana International Airport (TIA), që menaxhon me koncesion Aeroportin “Nënë Tereza” të Rinasit. Emri i kompanisë është konfirmuar për Monitor nga Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i TIA, Z. Rolf Castro-Vasquez. Ai pohon se është kompania mëmë e TIA që po zhvillon negociatat dhe në shitje është vetëm biznesi në Shqipëri. Ishte një moment i mirë për të shitur dhe kishte kërkesa, ndaj kompania mëmë vendosi të hyjë në negociata për shitje.

Hiqet ekskluziviteti i fluturimeve nga Rinasi. Ministri i Transporteve paralajmëron konçesion për aeroportin e Kukësit

Postuar në 01 Prill, 2016 14:38

Sot Ministria e Transporteve ka njoftuar arritjen e marrëveshjes me “Tirana Airport Partners” për heqjen e ekskluzivitetit të fluturimeve. Ministr Edmond Haxhinasto ka bërë të ditur se menjëherë do të hapet aeroporti i Kukësit, në këmbim të të cilit TIA-s i është zgatur me dy vjet kontrata konçesionare. Zgjatje kontrate do të ketë edhe nëse qeveria mendon të hapë aeroporte të reja, por e rëndësishme është që bie situata monopol që ka ndëshkuar rëndë qytetarët shqiptarë me çmimet e kripura.

Aeroporti i Tiranës kalon në duar të kinezëve?

Postuar në 30 Mars, 2016 15:54

Aeroporti i Tiranës, menaxhimi dhe shfrytëzimi i tij, mund të kalojnë në duart e kinezëve. Ndonëse qeveria shqiptare dhe koncesionari gjerman janë në negociata për heqjen e ekskluzivitetit dhe, gjermanët po verpojnë në bursë. “Mësohet se ka disa muaj që kinezët e “Fairmont Investment Group” janë në bisedime me palën gjermane për të blerë aeroportin dhe tashmë po shkojnë drejt finalizimit të shitjes. Burime konfidenciale thonë se blerja e aksioneve të TIA-s është çështje ditësh.

Pages

Subscribe to RSS - TIA