te ardhurat personale

FMN kërkon tatim për të ardhurat personale edhe për pagat nën 300 mijë lekë

Postuar në 09 Qershor, 2016 16:06

Fondi Monetar Ndërkombëtart ka rekomanduar se ka hapësirë për të ulur kufirin deri në të cilin tatimi mbi të ardhurat personale është zero. Aktualisht ky kufi është 30 mijë lekë (nën 30 mijë lekë tatimi mbi pagën është zero), por nga ana e qeverisë nuk ka ndonjë angazhim konkret për të ulur këtë kufi.

Braçe kundër taksimit të pagës minimale: Kemi nevoje të mbledhim tatimet e taksat, defiçiti i madh është në Dogana

Postuar në 08 Gusht, 2015 09:40

 

Tatimi mbi të ardhurat personale, reagon Ministria e Financave

Postuar në 08 Gusht, 2015 06:07

“Ministria e Financave është e detyruar të hedh poshtë të gjitha spekulimet e bëra në lidhje me draft ligjin për të ardhurat tatimore. Varianti i shpërndarë për mendim është jo zyrtar, por në shenjën e vullnetit të bashkëpunimit të mirë me palët e interesuara për të fituar kohë pasi javën e parë të shtatorit ne duhet të vazhdojmë dialogimin me ekspertin e FMN. Në të gjithë draftin dhe jo vetëm në nenin 25, shifrat dhe disa nga konceptet e reja janë vendosur gjithmonë në kllapa dhe në germa korsive për të dalluar faktin që ato janë thjesht ilustrime.

Subscribe to RSS - te ardhurat personale