tataret

Tatarët e Krimesë fshijnë nga librat e historisë bashkëpunimin me Hitlerin

Postuar në 10 Maj, 2019 16:27

Tatarët e Krimesë do të rishikojnë tekstet e historisë duke hequr prej tyre pjesë që i asociojnë ata me forcat naziste. Në tekstet e historisë së klasës së 10-të shkruhet ndër të tjera se:

20 mijë tatarë të Krimesë shërbyen me ushtritë hitleriane dhe 14 mijë të tjerë luftuan kundër partizanëve sovjetikë në Luftën e Dytë Botërore

Subscribe to RSS - tataret