rami memushaj

Politikë shtetërore për gjuhën, jo profesorë kinezë

Postuar në 24 Nëntor, 2019 12:58

 

Nevojë për një Këshill Kombëtar për gjuhën shqipe

Postuar në 04 Prill, 2019 13:17

 

Dy kongreset që bashkuan shqiptarët

Postuar në 20 Nëntor, 2017 18:05

Kalendarin e festave të Nëntorit, këtij muaji të bekuar për shqiptarët, e pasurojnë edhe dy data shumë të rëndësishme që lidhen me dy kongrese gjuhësore: Kongresi i Manastirit dhe Kongresi i Drejtshkrimit. Këta dy kongrese janë të lidhur ngushtë me njëri-tjetrin, sepse patën si kryetemë gjuhën dhe sepse kongresi i dytë është vijim i të parit, që i shtroi udhën. Dhe të dy përbëjnë ngjarje të shënuara për kombin tonë, pa të cilat nuk do të ishte ruajtur njësia jonë kombëtare.

Subscribe to RSS - rami memushaj