petritsch

"Kosova, një shtet në prag të kolapsit. Marrëdhënia Rama-Vuçiç, shumë e rëndësishme"

Postuar në 12 Dhjetor, 2017 14:47

Ish-përfaqësuesi i Lartë për Bosnje Hercegovinën, Wolfgang Petritsch ka dhënë një intervistë për rrjetin gjerman Deutesche Welle, përmes të cilës jep disa konsiderata për Kosovën dhe Shqipërinë. Duke vendosur një metër krahasues për lëvizjet në rajon, ai thekson forcën e Serbisë, kredibilitetin e shtuar të Vuçiç, sidomos me krizën e refugjatëve sirianë duke bërë thirrje që “Serbisë t’i jepet një bonus besimi”.

Krahasimisht me këtë përshkrim, në sytë e Petritsch, Kosova paraqitet dobët dhe madje sipas tij, Kosova është në prag të kolapsit si shtet.

“Ballkani, pjesë e BE-së brenda 10 viteve”

Postuar në 27 Qershor, 2017 08:45

Diplomati austriak Wolfgang Petritsch, ish-negociator kryesor për Kosovën në Rambuje dhe ish-ambasador i Austrisë në Jugosllavinë e Millosheviçit, thotë se Ballkani Perëndimor do të bëhet pjesë e BE-së brenda 10 vjetëve. Sipas çelsi i stabilitetit rajonal është Serbia, kjo për shkak të rëndësisë ekonomike që ky vend ka në rajon, por edhe për shkak të neutralitetit ushtarak që ka zgjedhur. Në një intervistë për gazetën serbe “Politika”, Petritsch shprehet se në Bosnjë është e nevojshme një marrëveshje e re që të vijë nga brenda dhe të përfaqësojë dëshirat e njerëzve të vet.

Subscribe to RSS - petritsch