Kohl

Kam puthur Erdoganin dhe Putinin, por kjo nuk e dëmtoi Europën. Kohl më europian se Merkel dhe Schroder

Postuar në 04 Nëntor, 2019 16:30

Presidenti në largim i Komisionit Europian, Jean Claude Juncker ka dhënë një intervistë për gjermane, “Der Spiegel” në të cilën ndër të tjera jep disa konsiderata për figura të njohura të politikës europiane. I pyetur mbi faktin se përse nuk luftoi për të shmangur sa të mundej Brexit, Juncker thotë se ky ka qenë një gabim I madh.

Europa fillon te shtëpia jote

Postuar në 06 Shtator, 2016 13:31

Kancelari legjendar gjerman, Helmut Kohl, tashmë në prag të 87-ave ka nxjerrë në qarkullim një tjetër libër me vlera shumë të mëdha: “Me shqetësimin për Europën, një apel”. I ndodhur në Gjermani, e mora dhe të 120 faqet e tij i lexova pa i ndarë. Europa, problemet dhe vështirësitë e saj, sfidat, përpjekjet e mëdha në dekada, besimi në të ardhmen, nevoja e mirëkuptimit dhe bashkëpunimit, lufta kundër tendencave nacionaliste, janë çështje që kancelari i shtron me vizion të qartë e me besim për të ardhmen tonë të përbashkët.

Kohl: Europa nuk mund të bëhet shtëpia e emigrantëve, judeo-kristianizmi në themel të vlerava tona

Postuar në 17 Prill, 2016 17:41

Ish-kancelari gjerman Helmut Kohl thotë  se Evropa nuk mund "të kthehet në një shtëpi të re" për emigantët. Ai dënon politikën  e ndjekur nga kancelaria Merkel, ndonëse nuk e përmend atë nominalisht nën librin e botuar së fundmi me tirull “Me shqetësim për Europën”, (Aus Sorge um Europa).

Subscribe to RSS - Kohl