haaretz

Trump bëri më shumë paqe arabo-izraelite sesa nobelisti Barack Obama

Postuar në 14 Dhjetor, 2020 02:19

 

Është shumë e lehtë të denigrosh marrëveshjet e Izraelit me katër shtete arabe dhe është edhe më e lehtë të shquash imoralitetin e tyre. Marrëveshjet synojnë kryesisht të ndihmojnë këto shtete të përmbushin interesat e tyre vis-à-vis me SHBA, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me marrëveshjet e armëve dhe po ashtu kanë të bëjnë me faktin se Izraeli, miku i tyre i ri, është armiku i armikut të tyre, Iranit.

Dossier/Jamil Mardam, një ish-kryeministër (me të vërtetë) poliagjent

Postuar në 12 Nëntor, 2020 23:35

Në shërbim të britanikëve, francezëve, irakenëve dhe tani së fundmi zbulohet edhe të liderëve Sionistë.

CoVid -19 nuk u transmetua nga lakuriqët

Postuar në 27 Prill, 2020 22:45

Le ta nisim nga çështja më e debatuar: Nuk na e sollën lakuriqët e natës koronavirusin e fundit. As edhe kushërinjtë famëkeq të koronavirusit, Sars-1 apo MERS apo edhe virusi i Ebolas nuk transmetohen nga lakuriqi te njeriu. Çfarë ka ndodhur pra? 

Teoritë konspirative mbi koronavirusin janë thjesht lajme të rreme

Postuar në 26 Mars, 2020 15:57

 

Më 24 janar, “Washington Times” citonte Dany Shoham, i cili ngriti mundësinë që koronavirusi të ishte krijuar në Vuhan, në Institutin e Virologjisë në Provincën Hubei, ku nisi epidemia. Shoham është një studiues në Qendrën Begat-Sadat për Studime Strategjike në Universitetin Bar-Ilan dhe ish-kolonel në departamentin e kërkimeve të Inteligjencës Ushtarake, ku ka studiuar luftën kimike dhe biologjike.

Algoritme që lexojnë emocionet, diçka që duhet të kemi frikë

Postuar në 28 Shkurt, 2020 16:40

 

Ekstremistët pas Mitsotakis, apo përsëritja djathtas e manovrave të Tsipras

Postuar në 10 Korrik, 2019 21:59

Humbi Tsipras dhe fitoi Mitsotakis. Lajmi kryesor për Europën politike mbetet ende rotacioni në Greqi, ku disa mendojnë se vendi u rikthye te sistemi që mori goditje me fitoren e Syrizas.

Letrat e Frojdit, një analizë e babait të psikanalizës përmes shkrimit epistolar

Postuar në 03 Korrik, 2019 19:11

 

Në moshën 17-vjeçare, Zigmund Frojd i shkruante një shoku: "Deri tani ndoshta nuk e ke ditur se ke shkëmbyer letra me një stilist gjerman. Dhe tani unë të këshilloj si mik, jo si palë e interesuar, t'i ruash ato. Kujdesu për to, kurrë nuk i dihet”.

Rojava, eksperimenti demokratik, feminist i kurdëve në Siri

Postuar në 07 Qershor, 2019 14:18

Gazeta e njohur izraelite “Haaretz” publikonte dje një shkrim të gjatë për një entitet politik në veri dhe në lindje të Sirisë që po aplikon parimet e një demokracie lokale autonome dhe ku barazia gjinore është sanksionuar si kod normal. E njohur që në vitin 2012 si Rojava, rajoni në fjalë përbëhet nga disa etni si kurdët, arabët, asirët, por edhe turkmenë, armenë dh

Izraeli, një hap më afër Diktaturës

Postuar në 10 Prill, 2019 14:01

Gazeta e majtë izraelite, “Haaretz” shkruan sot përmes kryeredaktorit të edicionit anglisht, Bradley Burston për fitoren e Beniamin Netanyahut në zgjedhje për herë të pestë.

Jeruzalemi i humbur

Postuar në 05 Tetor, 2018 20:33

Gazeta “Haaretz” publikon së fundmi pjesë të koleksionit fotografik të Kolonisë Amerikane në Jeruzalem. Historia e Kolonisë është kuriozitet më vete, njësoj si fati i fotografive në fjalë, që na shfaqin para syve, befasitë e një peizazhi natyror, urbanistik, rustik dhe njerëzor që ngjan si i krijuar për nevoja të artit.

Pages

Subscribe to RSS - haaretz