Gjykata e Apelit

Adriatik Llalla tërhiqet nga sistemi i drejtësisë

Postuar në 11 Shkurt, 2018 01:05

Ish-Prokurori i Përgjithshëm Adriatik Llalla është tërhequr nga e drejta e tij për të qenë pjesë e sistemit të drejtësisë si gjykatës në Gjykatën e Apelit.

Lajmi raportohet nga “ReportTv” që i ka marrë Llallës edhe një prononcim lidhur me kërkesën e bërë.

Kam depozituar një kërkesë për të mos qenë gjyqtar i Apelit", ka thënë Llalla.

Tahirit i kthehet pasaporta dhe buzëqeshja..

Postuar në 26 Dhjetor, 2017 17:21

Ish-ministri i Brendshëm Saimir Tahiri doli i qeshur nga gjykata e Apelit e Krimeve të Rënda pas vendimit të saj për shfuqizimin e vendimit për bllokimin e pasaportës së tij. Tahiri ka uruar festat teksa nuk u pergjigj per pyetjen nese tani që iu rikthye pasaporta, a do të dalë jashtë Shqipërisë. Ish-ministrit iu hoq e drejta për të dalë jashtë vendit në 15 Dhjetor me vendim të Gjykatës së Shkallës së Parë, por mbrojtja e apeloi këtë masë.

Pafajësi për “Hakmarrjen për Drejtësi”. Berisha: Do lirohet edhe Aldo Bare

Postuar në 13 Shkurt, 2017 13:19

Gjykata e Apelit i ka dhënë pafajësi anëtarëve të organizatës “Hakmarrja për Drejtësi”. Procesi ka një odise të gjatë; në mars të 2016 Gjykata e Lartë riktheu për gjykim dosjen duke ia kaluar atë për gjykim Apelit të Krimeve të Rënda. Organizata erdhi në vëmendje pas publikimit të akuzave dhe arrestimit të anëtarëve të saj në vitin 1996. Themelues të saj akuzohet se janë Orik dhe Leart Shyti me anëtarë të supozuar Altin Arapin, Pasho Novruzi, Dritan Hate, Gëzim Gjoni, Gentian Haka, Nikolin Novruzi, Roland Shyti, Kreshnik Spahiu.

Kancelarja e Gjykatës së Apelit në Durrës në gjyq për korrupsion

Postuar në 23 Korrik, 2016 13:43

Prokuroria për Krime të Rënda ka përfunduar hetimet dhe dërgon për gjykim kancelaren e Gjykatës së Apelit, Durrës, Suzana Mandija, e akuzuar për veprën penale të “Korrupsionit pasiv…të funksionarëve të drejtësisë”. E pandehura akuzohet se i ka marrë një shumë parash një shtetasi, me qëllim që të afronte datën e procesit gjyqësor civil që kishte qytetari në Gjykatën e Apelit në këtë gjykatë. Gjithashtu, Prokuroria për Krime të Rënda, dërgon për gjykim edhe shtetasin Gëzim Shala, i akuzuar për « ushtrim ndikimi të paligjshëm ».

Lirohet zyrtari me trëndafil i akuzuar për përgjimet me "IMSI Cathcer"

Postuar në 29 Qershor, 2016 11:42

Pas rikthimit në detyrë të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë, Haki çako, Gjykata e Apelit ka liruar dy punonjësit e Policisë, Artion Duka dhe Entiol Xhelilaj të akuzuar se kanë përdorur në mënyrë të paligjshme pajisjen përgjuese ‘IMSI Cathcer’. Gjykata vendosi sot të shfuqizojë masën e arrestit në shtëpi, duke u dhënë mundësi atyre që të kthehen në punë.

Apeli jep arrest me burg për ish-ministrin. Ksera: Më diskriminoni nga kombësia greke

Postuar në 18 Shkurt, 2016 11:15

Gjykata e Apelit ka dhënë masën e sigurisë “Arrest me Burg” për ish-ministrin e Punës, Spiro Ksera i arrestuar pak ditë më parë me akuzën e shpërdorimit të detyrës. Ish-Ministri kishte kërkuar ndryshim të masës së sigurisë, por Apeli la në fuqi vendimin e Shkallës së Parë. Ksera e quajti  diskriminues vendimin e Gjykatës së Apelit duke thënë se trupa mori këtë vendim për shkak të kombësisë greke të tij. Ndërsa avokati i ish-ministrit tha se do t’I drejtohet Gjykatës së Lartë për rievokimin e masës së sigurisë.

Apeli “përmbys” KLD-në, kthen në punë Ina Ramën. A do të bindet Këshilli?

Postuar në 26 Tetor, 2015 14:38

Me një vendim të ditës së sotme, Gjykata e Apelit ka pranuar kërkesën e ish-Prokurores së Përgjithshme Ina Rama për t’u kthyer në sistemin gjyqësor, në postin e barazvlershëm me atë që mbante në Krimet e Rënda para se të emërohej kryeprokurore. Ky vendim në fakt është parashikuar në ligj, por ndryshe kishte arsyetuar Këshilli i Lartë i Drejtësisë. Kështu gjykata ka rrëzuar vendimin e KLD-së, sipas të cilit, Rama, si çdo gjyqtar duhet t’i nënshtrohej konkursit nëse do të donte të punonte në një Gjykatën e Apelit.

Subscribe to RSS - Gjykata e Apelit