edukimi

Çavuşoğlu vjen me paketë edukimi në Tiranë

Postuar në 19 Tetor, 2018 10:10

Turqia ofrohet të ndihmojë Shqipërinë jo vetëm në çështje të ekonomisë, por edhe në sistemin e edukimit. Kjo u përmend nga ministri i Jashtëm  Çavuşoğlu gjatë një takimi në Tiranë të dy Dhomave të Tregëtisë e Industrisë, ndërsa u konfirmua më vonë në konferencën me ministrin Bushati ku shefi i diplomacisë turke premtoi hapje shkollash dhe universitetesh turke në Shqipëri.

“Kisha t’u qëndrojë pranë homoseksualëve dhe transgjinorëve. Por mësimi në shkollë i teorisë gjinore është kolonizim ideologjik”

Postuar në 03 Tetor, 2016 10:09

Papa Françesku ka folur në rrugën e kthimit nga Gjeorgjia për disa çështje delikate për të cilat Kisha Katolike ka mbajtur qëndrime të ngurta deri më sot.
Françesku ka deklaruar se priftërinjtë, kisha në tërësi nuk duhet t’i braktisë apo t’i mbajë larg personat me tendenca homoseksuale, apo transseksualët. Sipas tij Jezui nuk do t’i largonte, ndaj edhe detyra e nxënësve të tij kjo është: të afrojnë me Zotin çdo njeri.

Haxhinasto i fyen të gjithë duke dhënë leksione për shkaqet e aksidenteve: “Ka nevojë për policim dhe edukim të drejtuesve”

Postuar në 22 Maj, 2016 14:43

Nëse ka një fjalë për të përshkruar ministrin e Transportit, Edmond Haxhinasto, kjo është "I Pacipë". Etiketë në raport me publikun dhe sjelljen e tij në publik, pasi është shumë e sigurtë se kjo fjalë nuk e prek asfare ministrin, që ka dëgjuar nga shefi i tij, Ilir Meta, të tjera. Më pickuese.

Edukim fetar, apo njohuri mbi fenë?

Postuar në 08 Maj, 2016 14:50

Kur dëgjova në media se kryetari i Qeverisë së Republikës së Shqipërisë deklaroi solemnisht: “Të futim edukimin fetar në shkollë, pasi kjo do t’i vaksinojë nxënësit kundër ekstremizmit”, me thënë të drejtën, si intelektual, studiues, mësues për 47 vjet, u shokova dhe nuk e kuptova.

Edukimi fetar, shteti dhe laiciteti

Postuar në 13 Prill, 2016 11:20

Njëzet e pesë vite më parë, me lejimin e praktikimit lirisht të besimeve fetare, Shqipëria u divorcua përfundimisht nga ateizmi shtetëror, ndërkohë që shteti demokratik ruajti parimin e shenjtë të laicitetit.

Masturbo, kënaqu e shiko, por mos kritiko e mos e anko!

Postuar në 07 Janar, 2016 12:48

Mediat kanë rëndësi të veçantë në edukimin, mësimin dhe kultivimin e sjelljeve te fëmijët. Por, përmbajtja e mediave tona, veçanërisht e atyre vizuale, është plot kiç dhe shund. Këtu dëshiroj të nënvizoj një fenomen që është i stërmbushur me shumë elemente pedofilie. Ky prodhim mediatik është duke u keqpërdorur nga disa regjisorë televiziv dhe organizatorë të ”festivaleve të kulturës”, si në Tiranë e po ashtu edhe në Kosovë.

Subscribe to RSS - edukimi