diarrea

Studim që provon lidhjen mes La Nina dhe shtimit të diarresë vdekjeprurëse te fëmijët

Postuar në 31 Dhjetor, 2019 13:39

Shtimi i rasteve me diarre kërcënuese për jetën te fëmijët lidhet me dukurinë klimaterike të quajtur La Nina. Të paktën këtë konkludojnë kërkues të universitetit Columbia pas një studimi të kryer në Bostvana. Gjetjet janë publikuar në revistën Nature Communications dhe sipas kërkuesve ato shpresohet të çojnë në krijimin e një sistemi paralajmërues në funkson të ndërhyrjes së shpejtë nga sistemi shëndetësor. 

Subscribe to RSS - diarrea