bundestagu

Demokracitë janë të vdekshme, duhen ruajtur

Postuar në 25 Tetor, 2019 12:24

 

Pas pak ditësh do të përkujtojmë 30-vjetorin e rënies së Murit të Berlinit, më 9 nëntor 1989. Një ngjarje e jashtëzakonshme, jo vetëm për historinë e Gjermanisë, pa dyshim shprehja më mbresëlënëse e ndryshimeve historike që ndodhën asokohe kudo në Europën Qendrore dhe Lindore, pjesë e të cilave ishin dhe u bënë edhe zhvillimet e ndodhura në Shqipëri.

Fatura kriminale e politikës në Tiranë tani edhe në gjermanisht

Postuar në 26 Shtator, 2019 22:15

Ashtu siç pritej, Shqipëria u trajtua me preçedencë në Bundestagun gjerman për vetë problemet e mëdha që ka, sajë faturës që i ka prodhuar vendit klasa politike dhe në veçanti qeverisja e 7 viteve të fundit.  Teksa për Maqedoninë e Veriut u rekomandua hapja e pakushtëzuar e negociatave për Shqipërinë kërkohet plotësisimi i 9 kushteve, sic u theksua edhe ne rezoluten e CDU/CSU.

Mëshira gjermane ndihmon qeverinë. Hapje negociatash me paralajmërim pezullimi

Postuar në 24 Shtator, 2019 21:43

Parlamenti gjerman, më saktë shumica qeverisëse e tij e përbërë nga CDU-CSU ka vendosur të miratojë kërkesën e qeverisë federale për hapjen e negociatave me Shqipërinë. Në tekstin bashkëngjitur vendimit që vjen në formën e një marrëveshjeje mes qeverisë dhe Bundestagut sqarohet qartë kushtëzimi që i vendoset Shqipërisë dhe kërkesat strikte për monitorim të vazhdueshëm. 

Zgjedhjet e 30 qershorit, Ilegjitime dhe të paligjshme. Çdo marrëveshje duhet të nisë që këtej

Postuar në 18 Shtator, 2019 22:43

 

Kush sjell ndërmend qëndrimet e qeverisë shqiptare dhe mediave të saj pas publikimit të raportit të OSBE-ODIHR për zgjedhjet lokalae të 30 qershorit do të mund të kujtojë se ato përqendroheshin në një pikë: Zgjedhjet ishin legjitime

Presioni ndërkombëtar për reformën në drejtësi. Përmendet edhe mundësia e heqjes së statusit të vendit kandidat

Postuar në 29 Qershor, 2016 15:44

Shqipëria rrezikon edhe heqjen e statusit të vendit kandidat për në Bashkimin Europian nëse nuk miratohet reforma në drejtësi. Ky skenar është artikuluar për herë të parë sot nga Kryetari i Komisionit për Çështjet Europiane në “Bundestag”, Gunther Krichbaum.

Ndalimi i një partie: Rasti i Partisë Nacionaldemokrate të Gjermanisë

Postuar në 10 Dhjetor, 2015 16:19

Gjykata Kushtetuese Gjermane është ajo që do ta marrë tani vendimin. Mundësisht një vendim sa më përfundimtar dhe të pakontestueshëm. Pengesat për të ndaluar një parti në Gjermani janë të larta. Asnjë ministër, asnjë parti në Bundestag nuk lejohet ta ndalojë pa e zgjatur një parti tjetër.

Subscribe to RSS - bundestagu