afrim krasniqi

Koha për kontroll kushtetues mbi partitë politike shqiptare

Postuar në 27 Korrik, 2019 20:55

Kushtetuta e Shqipërisë i kushton vetëm një nen partive politike. Aty sanksionohet se partitë politike organizohen sipas parimeve demokratike.

Kujt i duhet kjo elitë?

Postuar në 15 Shtator, 2018 15:32

Dy ditë më parë në media qarkulloi një fotografi e Namik Dokles në një takim me deputetë të dikurshëm të PS-së. Dokle shkruante se brezi I tij kanë qenë idealist, të formuar, të mençur etj., duke e evidentuar autolavdërimin si kritikë për kohën e sotme.

E njëjta qasje, vajtuese për gjendjen e elitave, përcillet sot nga Afrim Krasniqi, që përmes një shkrimi në Ditën e Demokracisë, sjell në vëmendje ndër të tjera një të dhënë domethënëse: dikur sipas tij, 140 deputetët e Parlamentit deklaronin 180 tituj të botuar, sot 180 makina luksoze.

Shkelet Kushtetuta në zgjedhjen e kandidatëve për Komisionin e Pavarur të Kualifikimit

Postuar në 10 Gusht, 2017 14:20

Afrim Krasniqi sjell sot në një shkrim që publikohet në gazetën “Panorama” shkeljet kushtetuese që po konsumohen në kuadër të reformës në drejtësi. Në dijeni është edhe Operaconi Ndërkombëtar i Monitorimit që është një si biçim policie morale në Shqipëri.

Shkruan Krasniqi:

Komisioni Ad-Hoc parlamentar për përzgjedhjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ka votuar dhe zgjedhur një emër, – Pal Shkambi. Zoti Shkambi ka qenë për vite më radhë kryetar i Partisë Popullore Kristiandemokrate. Ai është regjistruar së fundi (2015) edhe në zgjedhjet lokale në Shqipëri.

Subscribe to RSS - afrim krasniqi