Luksemburgu, vendi i parë i BE-së që mund të legalizojë kanabisin

Postuar në 07 Gusht, 2019 13:33

Luksemburgu mund të jetë vendi i parë i Bashkimit Europian që do të legalizojë tërësisht kanabisin. Propozimin pritet ta bëjë Ministria e Shëndetësisë së këtij vendi që synon që zbatimi i legjislacionit të nisë brenda dy muajve. Nëse ligji kalon, Luksemburgu do të hyjë në klubin e vendeve si Uruguaji, Kanadaja dhe 11 shtete të SHBA-së që miratojnë legalizimin e një substance narkotike që deri më sot hynte në listën e politikave penale më të rrepta. Mbrojtësi kryesor i këtij propozimi është ministri i Shëndetësisë, Etienne Schneider që thotë se politika kundër drogës e ndjekur në 50 vitet e fundit ka dështuar.

Duke ndaluar çdo gjë, e bëri atë më inetresante për të rinjtë

citohet ministri.

Sipas propozimit në fjalë, Luksemburgu do të legalizojë të gjithë tregun e kanabisit, që nga liçenca për prodhimin e tij deri te konsumimi, me ndalimin e kultivimit të tij brenda vendit dhe me një kufi moshe prej 18 vjeç për përdoruesit. Po ashtu do të ndalohet shitja e tij për të huajt, në mënyrë që të frenohet turizmi I drogës.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.