Çfarë mendonte Ainshtajn për Zotin

Postuar në 04 Dhjetor, 2018 11:21

Nëse do ishte shkruar në Twitter, do të ishte bërë virale. çfarë mendon një nga njerëzit më të famshëm në botë për fenë dhe Perëndinë:

"Fjala" Zot për mua nuk është veçse shprehje dhe produkt i dobësive njerëzore dhe Bibla nuk është asgjë më shumë se një përmbledhje e miteve të respektuara, por mjaft primitive"- shkruan Ajnshtajni një vit para vdekjes së tij në vitin 1954. Dhe fragmenti është 239 karaktere, më pak se kufiri i 280 karaktere e që lejon Twitter.

Megjithëse vetë hebre, Anshtajn nuk nguron të refuzojë judaizmin. "Për mua, feja hebraike, si të gjitha fetë e tjera, është mishërimi i supersticionit primitiv"- në dukje Ainshatjn. E ashtuquajtura "letra e Perëndisë" do të shitet në ankand për 1-1.5 milionë dollarë.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.