Abbas shpall fundin e Marrëveshjes së Oslos

Postuar në 14 Janar, 2018 21:18

Izraeli "i dha fund" marrëveshjeve së Oslos të vitit 1993 mbi autonominë palestineze, tha të dielën Presidenti i Autoritetit Palestinez, Mahmud Abbas. "Unë them se nuk ka më Oslo" –deklaroi ai në një takim të Këshillit Qendror të Organizatës Çlirimtare Palestineze, duke iu përgjigjur  pyetjeve mbi njohjen nga Donald Trump të Jerusalemit si kryeqytetin e Izraelit.

Marrëveshja e Oslos e nënshkruar në vitin 1993 njihet edhe si marrëveshja e Paqes, pasi që prej asaj kohe Izraeli mban kontrollin ushtarak mbi hapësirën ajrore të Rripit të Gazës, si edhe kufitjtë tokësorë dhe detarë. Në këtë takim u vendos që Izraeli ti lë Palestinës një pjesë të mirë të Gazës dhe qytetin Erila të Bregut Perëndimor.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.