Arabia Saudite/Mbreti Selman dekreton të drejtën e femrave për të drejtuar makinën

Postuar në 27 Shtator, 2017 08:39

Mbreti Selman i Arabisë Saudite ka miratuar së fundmi një dekret që lejon për herë të parë që femrat në këtë vend të pjaisen me leje drejtimi automjeti dhe të ngasin makina. Deri më sot, femrat që kapeshin në timon, mund të arrestoheshin dhe gjobiteshin. Dekreti do të hyjë në fuqi dhe bëhet efektiv nga 24 qershori 2018. Arabia Saudite është vendi i vetëm në botë që ndalon fermat të drejtojnë makinën.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.