Thirrje për vrasjen e shiitëve, kristianëve dhe hebrejve nga Xhamia e Shenjtë në Mekë

Postuar në 07 Shtator, 2016 10:26

Pavarësisht politikës predikimi fetar mbetet problematik dhe nxjerr zbuluar ndasitë thelbësore në botën islame. Nëse Imami i al –Azhar deklaroi pak ditë më parë nga Grozni se Salafizmi nuk bën pjesë në sunizëm, dje një nga imamët kryesorë të Arabisë Saudite bënte thirrje në faljen e tij për vrasjen e shiitëve, hipokritëve, kristianëve dhe hebrejve.
Falja dhe predikimi i imamit u transmetuan live në kanalin televiziv egjiptian Al-Qahera Wal Na dhe ato u bënë nga Masjid al- Ḥarām, njohur si Xhamia e Shenjtë, që ndodhet në Qabe, në qytetin e Mekës.

“O Allah, jepu fitoren, dinjitetin dhe forcën vëllezërve tanë muxhahedinë në Jemen, në Sham(Siri) dhe në Irak dhe kudo. O Zot i botëve jepu atyre fitoren ndaj të pafeve Rafidah(shiitëve), mbi hebrejtë mashtrues dhe mbi kristianët e pashpirt...”, citohet imami. Një thirrje për xhihad kudo ku sot bota islame apo myslimanët gjenden në konflikt.

https://sputniknews.com/middleeast/20160907/1045036482/saudi-imam-calls-...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.