falja

BE-ja kërkon falje. Von der Leyen: Tani jemi krah Italisë

Postuar në 02 Prill, 2020 12:41

Kryetarja e Komisionit Europian, Ursula Von Der Leyen ka kërkuar një lloj ndjese publike ndaj Italisë për braktisjen që iu bë vendit më të goditur nga pandemia e CoVid-19 në fillimet e krizës. Përmes një letre të drejtuar në gazetën “La Repubblica”, Von der Leyen shkruan se “vetëm solidariteti mund të na bërë të ringrihemi nga kjo krizë, solidaritet mes njerëzve dhe ai mes shteteve”.

Republikë bananesh/Dy amnisti fiskale në 3 vjet

Postuar në 07 Mars, 2020 16:31

Po flitet me të madhe se qeveria po përgatit një amnisti fiskale dhe penale. Kryeministri del lart e poshtë me mikrofon në dorë dhe premton mrekullinë e kësaj nisme për të cilën nuk ka asgjë të shkruar. Kështu ai bën debatin mbi llafe në erë për të miratua mandej draftin siç e do vetë.

Debati/Problemi i pronësisë së xhamisë së Namazgjasë, disa besimtarë refuzojnë të falen në të

Postuar në 10 Shkurt, 2018 14:13

Ndërkohë që vijon ndërtimi i Xhamisë së Namazgjasë, disa besimtarë paralajmërojnë se nuk do ta frekuentojnë pa u zgjidhur më parë cështja e pronësisë. Ata e cilësojnë ndërtimin mbi pronë të vjedhur sipas tyre, një veprim të pamoralshëm fetar dhe njerëzor.

TemaTv

Falja e gjobave mbyllet me zgjedhjet

Postuar në 09 Qershor, 2017 13:14

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve u ka rikujtuar tatimaguesve se kërkesat  për heqjen e gjobave për mosdeklarim në afat, duhet të dorëzohen elektronikisht deri në datën 30 Qershor, i cili është dhe afati i fundit që parashikon ligji. 

"Shtet" i Qelepirit

Postuar në 24 Prill, 2017 09:51

Në vitin 2007, kur Edi Rama arriti fitoren e parë elektorale(jo si shumicë) në cilësinë e kryetarit të Partisë Socialiste, deklaroi ndër të tjera se “ne fituam në Shqipërinë që paguan taksa”. Ky ishte një eufemizëm i goditur, elegant, që shmangte fyerjen që sjellin frazat direkt apo ironitë e lexueshme, për Shqipërinë e qyteteteve, pse jo qytetare, të civilizuar, të legalizuar, atë që njeh dhe zabton ligjin.

Biznesit i falen 91 miliardë lekë detyrime

Postuar në 27 Mars, 2017 15:06

Komisioni i Ekonomisë miratoi projekligjin për faljen e borxheve të biznesit. Projektligji u prezantua në Komision nga Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, i cili tha se ky projekligj do të lehtësojë biznesin. Nga ky ligj biznesit i falen afro 91 miliardë lekë, detyrime të prapambetura.

"TemaTv"

Në qeveri varianti final për faljen e gjobave

Postuar në 20 Janar, 2017 22:03

Pas konsultimeve me Fondin Monetar Ndërkombëtar Ministria e Financave ka dorëzuar pranë Këshillit të Ministrave variantin final të ligjit për fshirjen e detyrimeve tatimore dhe doganore.  Përveç faljes së një pjese të borxheve fiskale të biznesit drafti përfshin dhe detyrimet që kanë drejtuesit e mjeteve për makinat që nuk kanë paguar taksat. Kështu ligji parashikon fshirjen e të gjitha detyrimet tatimore dhe doganore të krijuara deri në vitin 2010-të, ndersa nga 1 janari 2011 deri në 31 dhjetor 2014-të do të fshihen gjobat, duke vënë si kusht pagimin e detyrimeve.

Akuzat për lidhje me ISIS – False. CIA i kërkon falje Ankarasë zyrtare

Postuar në 19 Dhjetor, 2016 12:09

Shërbimi sekret amerikan – CIA – ka kërkuar falje me shkrim ndaj Turqisë për “deklarimet false” sipas të cilave Ankaraja zyrtare ishte e implikuar në kontrabandën e naftës me ISIS. Lajmi publikohet nga “Daily Sabah” e cila referon burime diplomatike turke. Sipas gazetës CIA dhe sekretari i Departamentit të Shtetit, John Kerry, i kanë kërkuar falje Turqisë, pas një raporti që kjo e fundit ka prezantuar përmes të cilit provonte se akuzat për përfshirje në lidhje kontrabande me ISIS, ishin të pabaza.

2016, “Babagjyshi i Vitit të Ri”, e ka zbutur zemrën

Postuar në 18 Dhjetor, 2016 18:39

Kryeministri deklaroi sot në komunikimin e tij javor se qeveria do të falë kamatëvonesat e energjisë elektrike për pensionistët. Kryeministri ka bërë të ditur madje se i kanë dhënë uratën për këtë akt, që bën pjesë në atë që quhet paketa e solidaritetit, e cila konsiston në falje dhe shpërblime për shtresat në nevojë.

Gënjeu

Postuar në 17 Tetor, 2016 17:43

Ngjarja është e thjeshtë, pasoja jo e vogël.

Më 22 qershor një pjesë e biznesneve u gjobitën me 10 mijë lekë për vonesë në deklarimin e administratorit. Kjo për shkak se sistemi e-tax përditësohet.

Ekspertët pranuan se ky ishte gabim i sistemit, pasi shumë biznese deklaruan se gjoba ishte vënë përpara se biznesi të merrte në dorëzim NIPT-in.

Më 1 korrik, ministri i Financave, Arben Ahmetaj, deklaroi se këto gjoba do të faleshin, edhe pse sipas tij, “gjobat nuk ishin vënë gabim”.

Pages

Subscribe to RSS - falja