zbulime

Zbulime të reja mbi vendvarrimin e Krishtit (Video)

Postuar në 29 Nëntor, 2017 09:30

Kisha e Ringjalljes në Jeruzalem  ka pësuar ndër shekuj sulme të dhunshme, zjarre, tërmete, ndërsa në 1009 u shkatërrua plotësisht dhe u rindërtua, duke detyruar hulumtuesit e rinj të dyshojnë nëse është me të vërtetë vendi ku u varros Jezusi  siç u përcaktua 17 shekuj më parë.

Rezultatet e hetimeve shkencore që disponon National Geographic, konfirmojnë se mbetjet e shpellës brenda tempullit janë nga varri që zbuluan romakët e lashtë.

7 misteret e mëdha arkeologjike

Postuar në 11 Gusht, 2015 22:06

Zbulimet arkekologjike sjellin me vete, përveç dëshmive historike, edhe të panjohura. Me kalimin e kohës, këto të panjohura që nuk arrijnë të kuptohen plotësisht, vlerësohen si mistere. Në listën e madhe të këtyre “mistereve”, “Live Science” ka përzgjedhur një të cilën po e sjellim:

Subscribe to RSS - zbulime