reportazh

Rajoni i 21-të i Italisë ngjan Jashtë Europës

Postuar në 24 Mars, 2019 15:02

Shqipëria, Rajoni i 21-të italian

Kështu e tiullon Rai2, materialin dokumentar kushtuar vendit tonë në të cilin bëhet një kalim shumëplanësh dhe I shpejtë mbi historinë e afërt dhe situatën social-politike. Emigrimi i viteve ’90, rikthimi në Shqipëri, italianët në vendin tonë, biznesi, jeta e natës në Tiranë, varfëria ekstreme në periferi dhe në fund gjakmarrja në veri.

Nisi me ambulantët/“Inshallah po na lënë, të paguajmë një farë takse. Shteti është i frikshëm”

Postuar në 31 Gusht, 2015 17:56

Filloi aksioni kundër informalitetit për të cilin kryeministri na garantoi se nuk ka për synim goditjen e biznesit të ndershëm, apo se ai do të merret me biznesin e madh. Por “TemaTV” ka realizuar një vëzhgim që flet për probleme, të paktën organizative, të aksionit të paralajmëruar nga qeveria. Një aksion që duket se ka nisur “me këmbën e majtë”, sa kohë ka trembur shitës ambulantë. Lexoni këtë vëzhgim:

Reportazh/Lejekalimi për në vendlindje

Postuar në 22 Gusht, 2015 01:00

Të 13 fshatrat e bregdetit të poshtëm të rivierës shqiptare, përfshirë në ish- komunën e Lukovës tani pas hartës së re administrativo-territoriale, përfshihen në njësinë vendore të Bashkisë së Himarës, ku në njëfarë mënyre u hoq edhe muri ndarës në pikpamjen gjeografike: bregdet i sipërm dhe bregdet I poshtëm. Këto fshatra rënkojnë nën peshën e braktisjes, vetmisë dhe heshtjes në shpresën e pritjes. Dhe duket se kjo heshtje, pritje dhe shpresë janë banore të hershme të tyre.

Ilustrime/Halepi në mes të një lufte absurde

Postuar në 03 Gusht, 2015 13:56

Marwan Hisham, një banor i dikurshëm i Halepit të Sirisë, publikon një reportazh në “Vanity Fair”, një reportazh nga qyteti i tij. Një rend i përmbysur jete, shkatërrim i plotë dhe një qytet i kthyer në vijë fronti. Përmbajtja e konfliktit, pavarësisht rolit të ISIS është klasike në premisa: një elitë me “modernizim” dhe orientim perëndimor të shpejtë, përkundrejt një periferie përherë e më shumë reaksionare ndaj këtij procesi. “Po bind venten që kjo është e vërtetë”, shkruan Hisham, që e percepton shkatërrimin përmes kujtimeve të një kohe kur Halepi gëlonte nga jeta.

Subscribe to RSS - reportazh