plazma

Skandali, familjarët futin edhe plazmën në spital. Rakacolli e mohon: Është e pamundur

Postuar në 04 Tetor, 2020 18:08

Brenda ambienteve të dy spitaleve Covid, tashmë nuk po futen në mënyrë ilegale vetëm respiratorët siç TvT faktoi pak javë më parë, por edhe përbërës të lëngshëm që bartin qeliza dhe proteina që kurojnë Covid-in. Teksa prej ditësh Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar trajtimin me plazmën e gjakut, familjarë të pacientëve që po kurohen në spitalet Covid po e sigurojnë plazmën në mënyrë private, duke e çuar vetë në spital, ndonëse transportimi i saj duhet bërë me një protokoll të caktuar.

A ka efekte pozitive për trurin transfuzimi i gjakut të ri?

Postuar në 10 Gusht, 2015 23:21

Gjaku i të rinjve mund të ndihmojë në përmirësimin e gjendjes së trurit të personave me Alzheimer. Nisur nga këto rezultate të studiuara së pari te kafshët, shkencëtarët po mendojnë për transfuzionin e gjakut si opsion kurimi. Gjaku i të rinjve mund të ndihmojë në procese të tilla, si mësimi, memorizimi, sikurse gjenerimi i qelizave të reja trunore.

Subscribe to RSS - plazma