fondacioni soros

Shqiptarët preferojnë BE-në ndaj bashkimit kombëtar. Më entuziaste pro bashkimit, zonat rurale

Postuar në 09 Janar, 2020 14:00

Fondacioni “Soros” në Shqipëri dhe në Kosovë ka realizuar një sondazh me titull: Kosovë-Shqipëri, vlerat, besimet, bashkëpunimi dhe bashkimi. Janë pyetur 2,504 qytetarë në të dyja vendet: 1,200 në Shqipëri dhe 1,304 në Kosovë (1,004 shqiptarë dhe 300 serbë) për një seri çështjesh të cilat ndërlidhen tek ideja e një bashkimi eventual mes të dyja shteteve.

Soros: Mytsotakis fiton zgjedhjet në Greqi

Postuar në 31 Janar, 2019 12:23

Fondacioni “Soros” mendon se në Greqi do të ketë rotacion politik dhe se e djathta e drejtuar nga Kyriakos Mitsotakis fiton zgjedhjet me diferencë 5-10% pikë. Këtë parashikim, raporti e përcjell në kuadër të një studimi për pasojat dhe zbatimin e marrëveshjes së Prespës dhe aty shtohet se Demokracia e Re mund të qeverisë me një parti të vogël, mundësisht Lëvizja për Ndryshim, një subjekt i qendrës së majtë.

Qentë le të lehin, karvani shkon përpara/Media, aktori më i besueshëm për raportimin e shkeljeve

Postuar në 10 Shkurt, 2017 09:52

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë publikon sot atë që e quan Indeksi i Pandëshkueshmërisë  që sipas tij është shumë i lartë. Kjo bazuar në perceptimin e përgjithshëm që shkon deri në 94% të të intervistuarve.

“Lidhur me skenaret e propozuar mbi shkelje te ndryshme te zyrtareve, vihet re nje mungese besimi lidhur me ndeshkueshmerine e ketyre rasteve. Perjashtim ben ‘besimi ne ndeshkueshmeri per skenarin e akuzave per deputete te inkriminuar‘, me nje rritje prej 43 pikesh ne krahasim me 2014”, thuhet në këtë publikim.

Arsimi, 30 mln € më pak se objektivi për 2017-ën

Postuar në 15 Dhjetor, 2016 12:35

Fondacioni Soros publikon së fundmi një video-mesazh në profilin e vet në Facebook, sipas të cilit buxheti 2017 për Arsimin “nuk mjafton për rritjen e cilësisë”. Fondacioni bën thirrje që qytetarët të kërkojnë buxhetin e duhur për arsimin, i cili sipas vlerësimeve të tij nuk është prioritet i qeverisë në termat buxhetorë.

Subscribe to RSS - fondacioni soros