Dita e Gruas

Fytyrat e njëjta të çdo 8 marsi

Postuar në 08 Mars, 2020 13:48

 

Sot është Dita e Gruas. Dje nuk ishte. As nesër. Është sërish pas një viti. Të paktën këtë kupton sapo hap sytë dhe kullot në media. 
Gruaj kështu, emancipimi, Musineja, historia, nëna, femra, lulet. Epitetet nuk mbarojnë, a thua po bëjnë prezantimin e ndonjë komuniteti indigjen të panjohur më parë. 

Janë gjysma më e mirë, thotë kryetari i qeverisë. Ndoshta për të mos përgënjeshtruar presidentin që e quan Gruaja e Bilalit. 

Gruaja e Gianis Moralis në rrugën "Kryezoti"

Postuar në 06 Mars, 2016 13:06

Në Athinë Dita e Gruas ose si njihet ndryshe 8 Marsi do të festohet në një mënyrë disi të veçantë. Nuk do të ketë parada në rrugë, por autoritetet lokale kanë vendosur të prezantojnë gruan në tablotë e disa piktorëve grekë, një prej të cilëve Gianis Moralis, i cili e kishte femrën në epiqendër të vizatimeve të tij..Ekspozita do të hapet në dy prej galerive që ndodhen në një rrugë me emërtim shqiptar, "Kryezot", dëshmi kjo e fortë e elemntit shqiptar në kryeqytetin grek.

Subscribe to RSS - Dita e Gruas