brezi i ri

Komunizmi tingëllon bukur tek amerikanët e brezit të ri

Postuar në 24 Dhjetor, 2017 14:21

Në një postim në Twitter për Halloween, Donald Trump shkruajti me shaka se kishte mundësinë që t'i jepte një mësim të rëndësishëm politik vajzës së tij të vogël. "Unë do t'i marr gjysmën e karameles Chloe-s sonte dhe t'ia jap një fëmije që ëshë ulur në shtëpi. Nuk është kurrë herët ta mësojmë atë për socializmin"- shkruan Trump. 

Kampet verore të PS-LSI me shkuma-party, ku rritet idhulli ndaj liderit

Postuar në 13 Gusht, 2016 12:32

Dy partitë e koalicionit qeveritar, PS dhe LSI, po mbledhin sërish këtë vit në bregdetin e Jugut qindra mijëra të rinj e të reja në “Universitetet” politike të verës, që siç e kemi parë janë ndërkohë pushime  dhe argëtime gratis për pjesëmarrësit, anëtarë të FRESH-it dhe LRI-së. Sa kushtojnë? Kush paguan për këto kampingje masive?

Online, një media e ndryshme. Duhet gjetur modeli i gazetarisë për këtë erë të re që po vjen

Postuar në 21 Maj, 2016 19:34

Henry Blodget, kryeredaktor i “Business Insider” i ka dhënë një intervistë revistës gjermane “Der Spiegel”, ku flet për median dixhitale, të ardhmen e saj, debatin mbi materialet që publikohen, kombinimin e tyre etj.. Boldget është i mendimit se suksesi në këtë lloj të ri medie – e ndryshme siç thotë ai – nga televizioni, radio, apo print, qëndron te miksimi i materialit, duke theksuar se kësaj lloj medieje, nuk mund t’ia mohosh argëtimin si rubrikë. “Publikimi i suksesshëm lidhet me miksimin. Ajo që Buzzfeed zbuloi është se njerëzit pëlqejnë fotografitë e maceve.

Quo Vadis? Ku po shkojmë o ‘akademikë’ shqiptarë?

Postuar në 19 Maj, 2016 22:37

Mbi debatin për Akademinë e Shkencave... Një ulërimë shpirtërore për ushqim akademik...

 

Një debat i ashpër publik po zhvillohet kohët e fundit mbi atë që po ndodh me Institucionin e Akademisë së Shkencave të Republikës së Shqipërisë. Në fakt dhe fatkeqësisht, për mendimin personal, si lexues i thjeshtë, guxoj të them se është një Institucion në hije që shyqyr zotit që ndodhin debate të tilla që na e rikthejnë në vëmendje dhe që mund të tërheqin pak arsyen e lexuesit të thjeshtë jo akademik duke na kujtuar që po paskemi edhe ne një Akademi Shkencash.

Subscribe to RSS - brezi i ri