big data

Ajo që sondazhet nuk e thonë**

Postuar në 24 Qershor, 2017 22:59

Zgjedhja e Trump si president i Shteteteve të Bashkura u cilësua si surprizë duke qenë se sondazhet parashikonin një humbje të tij. Megjithatë, atë që sondazhet nuk arritën të parashikonin, në fakt e kishin parashikuar big data.

Rekord shpejtësie në transmetimin e të dhënave

Postuar në 23 Mars, 2016 19:12

Një ekip i universitetit të Ilinoisit pretendon se ka arritur të krijojnë kushtet për transmetim shumë të shpejtë të dhënash dhe pa gabime. Bëhet fjalë për 57 gigabit për sekondë në temperaturë dhome dhe 50 gogabit/sekondë deri në temratura 85 gradë Celcius. Ekipi i drejtuar nga profesoir i inxhinierisë kompjuterike Miton Feng është bazuar dhe ka shfrytëzuar tekonologjinë VCSEL – apo vertical-cavity surface-emitting laser, e cila konsiston në gjysmëpërçues lazer që emetojnë rreze drite vertikalisht nga sipërfaqja.

Subscribe to RSS - big data