zyrtarë

Pothuajse gjysma e tenderave me shkelje

Postuar në 15 Maj, 2019 11:08

Pothuajse gjysma e subjekteve  që janë ankuar për procedat në tendera kanë marrë të drejtë nga Komisioni i Prokurimit Publik.

Gjatë raportimit vjetor në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë, kryetarja e këtij autoriteti, Evis Shurdha, tha se në vitin 2018-ë operatorët ekonomikë që kanë marrë pjesë në tendnera kanë dorëzuar 1145 ankesa pranë Komisionit të Prokurimit Publik.

1 vit kohë për të zgjidhur ndëshkimin e korrupsionit në nivele të larta

Postuar në 28 Qershor, 2018 12:43

Një vit kohë ka Shqipëria për të treguar prova konkrete në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Të paktën ky ishte pretendimi i Holandës dhe Francës, dy prej vendeve që kundërshtuan hapjen tani të negociavate të anëtarësimit me vendin tonë.Qeveria e ka hedhur topin e përgjegjësisë sa te opozita të cilën e etiketon esadiste, aq dhe te mosmarrëveshjet e brendshme në gjirin e BE-së.

"Shërbimi Gjerman i Inteligjencës ka përgjuar Interpolin"

Postuar në 22 Prill, 2017 14:33

Shërbimi Gjerman i inteligjencës (BND) ka përgjuar për vite Interpolin si dhe zyrat e shërbimit në disa vende, duke përfshirë Greqinë, Austrinë dhe SHBA-në thuhet në një botim të revistës gjermane Der Spiegel.Revista citon dokumente sipas të cilave BND kishte shtuar e-mail adresat, numrat e telefonit dhe numrat e faksit të hetuesve të Interpolit në listën e monitorimit.

Droga dhe pronat, grupet kriminale bashkëpunojnë me zyrtarët

Postuar në 03 Shkurt, 2016 12:05

Kryeprokurori Adriatik Llala deklaroi sot se vrasjet e ndodhura në qendër të Durrësit dyshohet se janë rrjedhojë e përplasjeve për trafikun e lëndëve narkotike, si edhe për përfitime të padrejta të pronës. Në analizën vjetore të prokurorisë së rrethit ai tha se janë disa grupe kriminale që dyshohet se veprojnë në zonën e Durrësit, të cilët tashmë po tentojnë hapur të sfidojnë autoritetin e shtetit, për të realizuar qëllimet e tyre kriminale.

Në shtator do ndodhin "të gjitha". Llalla paralajmëron arrestime të zyrtarëve të lartë

Postuar në 11 Shtator, 2015 17:29

Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, paralajmëroi arrestime të zyrtarëve të lartë në muajin shtator. Gjatë një takimi qe mbajti me Njësinë Antikorrupsion kreu i prokurorisë konfirmoi atë çka kishte thënë pak kohë më parë se do të përmbyllte hetimet dhe do të çonte në gjykatë zyrtarë të lartë të akuzuar për korrupsion apo dhe të përfshirë në aktivitete kriminale. Gjatë takimit në Prokurorinë e Krimeve të Rënda, Llalla prezantoi prokurorët e rinj të njësisë antikorrupsion.

Subscribe to RSS - zyrtarë