zvicra

Ishte gjithçka, por sidomos një kaos ku gabuan të gjithë*

Postuar në 21 Korrik, 2020 04:20

 

Kjo nuk është një akuzë, por një vlerësim i pamëshirshëm i situatës së tanishme. Ndoshta duhet të qëlloj veten me pëllëmbë për shkak se e kam parë për shumë kohë me panik CoVid-19. Jam po ashtu disi i mëriztur me shumë imunologë që deri më tani ia kanë lënë diskutimin mbi koronavirusin voirologëve dhe epidemiologëve. Ndjej se është koha të kritikohen disa nga deklarimet publike kryesore, tërësisht të gabuara për këtë virus.

Së pari, ishte gabim të deklarohej se ky ishte një virus i ri.

Zvicra hap shkollat fillore më 11 maj: Fëmijët nuk janë përçues të infeksionit

Postuar në 24 Prill, 2020 13:05

Zvicra ka vendosur të hapë shkollat fillore më 11 maj. Lidhur me këtë fakt në ekipet e specialistëve të mjekëve infeksionistë në Zvicër po dominon mendimi se fëmijët nuk janë përçues të infeksionit. 

Fëmijët, me shumë siguri, nuk janë përçues të kësaj epidemie. Sihurisht ka fëmijë që janë infektuar, kryesosht nga prindërit e tyre. Por fëmijët nuk janë vektorë dhe nuk janë të goditur nga virusi

Demokracia nuk i besohet Qeverisë - rasti i Zvicrës*

Postuar në 10 Shtator, 2019 02:29

 

Lufta e Dytë Botërore kishte përfunduar kur qeveria zvicerane më në fund nisi të gëzsonte “regjimin e fuqive të plota” që parlamenti ia akordoi asaj gjatë kohëve të krizës. Do të duhej pritur viti 1949 kur nisma e quajtur “Rikthim në demokracinë e drejtpërdrejtë” të miratohej me një shumicë të lehtë dhe ta rivendoste demokracinë në truall të sigurtë.

Ndeshja e parë jona në Europian. Humbasim 0:1 me Zvicrën(video momentet kryesore)

Postuar në 11 Qershor, 2016 17:15

Shqipëria shkeli sot për herë të parë tapetin e gjelbër të kampionatit europian të futbollit që zhvillohet në Francë. Ajo është vendosur në fushë përballë përfaqësueses zvicerane në stadiumin e Lens “Stade Bollaert – Delelis”. Tifozët e Shqipërisë kanë mbushur shkallët e stadiumit për të dëgjuar për herë të parë himnin e tyre të kënduar në një ngjarje kaq të rëndësishme.

"Ëndrra marksiste", në Zvicër propozohet e ardhur mujore bazike për çdo njeri

Postuar në 05 Qershor, 2016 13:17

Në Zvicër pritet të votohet për atë që nga disa është quajtur “Ëndrra marksiste”. Një propozim, sipas të cilit çdo qytetari të Zvicrës, bashkë me të huajt që janë rezidentë në këtë vend prej të paktën pesë vitesh, duhet t’u jepet për çdo muaj një e ardhur minimale që konsiston në 2500 franga zvicerane. Propozuesit sugjerojnë që kjo e ardhur do të ndihmonte në luftën kundër varfërisë dhe pavarazisë në një botë ku punët e mira gjenden me vështirësi.

Subscribe to RSS - zvicra