zhvarrosja

Debat dhe përballje gjyqësore për zhvarrosjen e John Dillinger

Postuar në 06 Tetor, 2019 14:05

Zyrtarët në Indiana kanë miratuar një kërkesë për zhvarrosjen e eshtrave të gangsterit famëkeq amerikan, John Dillinger. Kërkesa është bërë nga familjarë të Dillinger, me dyshimet se në vend të tij është varrosur dikush tjetër. FBI-ja ka bërë të qartë se agjentët e saj e qëlluan atë për vdekje në Chicago në vitin 1934, dhe më pas ai u varros në kryeqytetin shtetëror të Indianës. Zhvarrosja është planifikuar për 31 dhjetor 2019, por varreza e ka kundërshtuar vendimin në gjykatë. 

Polemika për zhvarrosjen e Frankos në Spanjë

Postuar në 05 Tetor, 2019 14:58

Ekstremi i djathtë spanjoll, dhe veçanërisht partia Vox, po përgatitet për një mobilizim të fuqishëm me rastin e një vendimi nga gjykata supreme e vendit sipas të cilit qeveria nuk ka nevojë për një leje për të hequr trupin e diktatorit Franco nga mauzoleumi i Madridit. Qeveria socialiste e kryeministrit Pedro Sanchez e ka shpallur prioritet zharrosjen e Franco-s, duke argumentuar se vendi nuk mund të vazhdojë të heroizojë diktatorin që vdiq në 1975.

Zhvarrosja e Salvador Dali, pse mjekët janë kundër

Postuar në 04 Korrik, 2017 18:07

Gjeniu surrealist, Salvador Dali vazhdon të tërheqë vëmendjen e opinionit publik edhe pas vdekjes njësoj si në jetën e gjallë kur me megalomani besonte se ishte i pavdekshëm. Tridhjetë vjet pas largimit në jetën tjetër, trupi i tij do të zhvarroset për t’u krahasuar me materialin gjenetik të Pilar Abelit, e cila pretendon se është vajza e tij.

Subscribe to RSS - zhvarrosja