Windows 10

Kaspersky, ankesë zyrtare në KE kundër Microsoft: Ka shkelur ligjin antitrust me Windows 10

Postuar në 07 Prill, 2017 08:41

Disa kompani të përodhimit të softuerëve për sigurinë kanë depozituar një ankesë të re kundër Microsoft në kuadër të legjislacionit antitrust. Kompania e njohur ruse, Kaspersky është një prej tyre e cila kërkon nga Komisioni Europian që të vlerësojë sjelljen e Microsoft në treg që me Windows 10, hedhur në treg në tetor 2014 ka cenuar pozitën e konkurentëve. Në këtë sistem operativ, Microsoft ka instaluar flas softuerin Defender, një aplikacion kundër virusimit që u heq kështu rusëve të Kasperskyt një produkt nga tregu.

Microsoft zbulon laptopin e parë pajisje të përditësuar duke përdorur Windows 10

Postuar në 07 Tetor, 2015 08:19

Microsoft Corp zbuloi të martën laptopin e tij të parë, një linjë të smartfonëve Lumia, me një sipërfaqe të re Pro tablet dhe një version të përditësuar të saj, Microsoft Band, të gjitha përmes Windows 10, sistemi më i fundit operativ. Windows 10 u lançua në korrik, si pjesë e Microsoft me  një shtrirje të gjerë dhe kërkesa të larta në tregun për tableta dhe smartfonë, tashmë të dominuara nga Apple Inc dhe Korea e Jugut përmes Samsung Electronics Co Ltd.

Subscribe to RSS - Windows 10