wilson

Teza e "re" amerikane(perëndimore): Kufijtë nuk janë të rëndësishëm

Postuar në 01 Gusht, 2020 12:28

Nënkryetari ekzekutiv i Këshillit Atlantik, Damon Wilson ka deklaruar në një intervistë për Zërin e Amerikës se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, është duke i përgatitur qytetarët për vendime të vështira në lidhje me çështjen e Kosovës.

Rreziku rus, Këshilli Atlantik përjashton Shqipërinë: Në Mal të Zi, Greqi dhe Maqedoni

Postuar në 16 Mars, 2019 16:14

Zv. presidenti ekzekutiv i Këshillit Atlantik, Damon M. Wilson, ka përcjellë në një intervistë për gazetën greke “Kathimerini” qëndrimin e njohur se Rusia po përdor luftën hibride në Ballkan për të sulmuar demokracinë. Një arsye pse Rusia vepron në këtë mënyrë është sipas tij pamundësia e saj për të konkuruar Perëndimin, sidomos në planin ekonomik. Përça dhe polarizo, ja deviza e Russië sipas Ëilson, e cila aplikohet edhe në Ballkan. Kur vjen puna për ta lexuar qëndrimin rus në terrenin ballkanik, Wilson bën këtë përcaktim:

Fiskultura jo vetëm në Shqipëri - Kabineti i presidentit Wilson në foto stërvitjeje

Postuar në 27 Shkurt, 2017 11:00

Shumëkush mban mend Fizik – kulturën (Fiskulturën) e dikurshme në mnëgjes. Jo vetëm nxënësit e shkollave, por disa kohë edhe qendrat e punës, instiucionet aplikonin minutat e mëngjesit me disa lëvizje fizike. Pas vitit ’90 ky rregull I përgjithshëm u braktis, u vu në lojë për t’u konsideruar si pjesë e asaj gjeometrie të Diktaturës që unifomizoi çdo gjë. Por duket se kjo nuk është një gjetje e regjimit të Hoxhës. Dhe as edhe kineze siç thuhet. Në SHBA, në vitin 1917, kur vendi po hynte në luftë, prkatika e ushtrimeve gjimnastikore u vendos deri edhe në Shtëpinë e Bardhë, apo në ministri.

Racizmi i Wilsonit. Një debat i dobishëm për dritëhijet e figurave e historike

Postuar në 11 Dhjetor, 2015 22:37

Peter Singer, profesor i Bioetikës në Universitetin e Princeton në ShBA, shkruan në “Project Syndicate” një opinion për një problem disk delikat që është shtruar së fundmi. Singer tregon një përvojë me studentë të vetët të cilët lanë mësimin për t’iu bashkuar një proteste të Black Justice League si pasojnë e vrasjes së Michael Brown në Ferguson në gusht 2014.

Subscribe to RSS - wilson