Volkswagen

Gjykata e Lartë gjermane vendos kundër Volkswagen: Kompensim për skandalin Dieselgate

Postuar në 25 Maj, 2020 13:09

Gjykata e Lartë e Gjermanisë ka vendosur në favor të konsumatorëve lidhur me skandalin Dieselgate të kompanisë së prodhimit të makinave Volkswagen. Sipas këtij vendimi kompania do të detyrohet të kompensojë blerësit deri në koston e plotë të automjetit për të gjithë ata persona që janë prekur nga skandali.

Volkswagen largohet nga Ukraina. Zhvendosja në Serbi, Rumani, Bullgari, ose Turqi

Postuar në 19 Mars, 2019 13:59

Fabrika e kompanisë Volkswagen që aktualisht operon në Ukrainë mund të zhvendoset në Serbi. Lajmi konfirmohet nga mediat serbe që citojnë importuesin e Skodës, Milenko Kostiç  sipas të cilit një ndër arsyet pse kompania gjermane mendon të largohet nga Ukraina është mospërmbushja e objektivave të paravendosur.

Kostiç deklaron se është kontaktuar nga ekipi i menaxhimit nga Skoda dhe Volkswagen të cilët i kanë kërkuar një vlerësim për klimën e biznesit në Serbi.

“Buburreci” legjendar i Volkswagen del nga qarkullimi

Postuar në 16 Shtator, 2018 17:58

Volkswagen njoftoi se në vitin 2019 do të ndalojë prodhimin e Beetle-it legjendar, ose “buburrecit” të famshëm. Një makinë u shfaq në vitet 1930, por që me pas dhe bëri një udhëtim dhjetravjeçar. Nga identifikimi i tij me Hitlerin në simbolin e rilindjes së Gjermanisë industriale, "buburreci" u bë i dashur për miliona njerëz.  Në një përpjekje për të ndërtuar një makinë të përballueshme për punëtorët gjermanë, Adolf Hitler urdhëroi në vitin 1938 inxhinierin Ferdinand Porsche për të projektuar një makinë të thjeshtë dhe ekonomike për popullin.

Subscribe to RSS - Volkswagen