Venediku

Arbërit e...Shqipërisë së Poshtme

Postuar në 02 Janar, 2017 16:15

Arbërit e Jonit” – Vlora, Delvina e Janian në shekujt XV – XVII”. Ky është titulli i librit hulumtues e studimor të Pëllumb Xhufit, medievist shqiptar.

Aktualiteti i një studimi venedikas rë shekullit XVII për Kanunin e shqiptarëve*

Postuar në 04 Shtator, 2016 08:24

Kanuni i shqiptarëve është një kryemonument juridik zakonor i kombit tonë në Mesjetë. Ky korpus rregullash dhe ligjesh të plotfuqishme janë një botë e gjallë dhe njëkohësisht e fosilizuar e mendësisë popullore, e mençurisë së zgjidhjes së problemeve të mprehta dhe e një vetadministrimi të problemeve shoqërore.

Teza se lufta e Skëndërbeut kishte katakter fetar nuk qëndron (Video)

Postuar në 07 Gusht, 2016 12:38

Historiani Muhamet Mala hedh poshtë pretendimet se lufta e Skëndërbeut kishte karakter fetar, një tezë që artikulohet kryesisht në disa rrethe fetare në Shqipëri, Kosovë e Maqedoni. Mala thotë se Skëndërbeu luftoi edhe kundër venedikasve e edhe kundër osmanlinjve për të mbrojtur shtetin që kishte krijuar. Sipas tij, kushdo që përpiqet që t’i japë karakter fetar luftës së tij, bën sulm të rëndë ndaj popullit shqiptar.

Subscribe to RSS - Venediku