vendimi

Strasburgu rrëzon idenë e kompensimit të pronës sipas zërit kadastral që ka patur në vitin 1945

Postuar në 18 Qershor, 2016 13:26

Strasburgu i heq kartën e ligjit të ri të pronave qeverisë shqiptare. Një vendim që publikohet sot në gazetën “Shqip” i faturon Shqipërisë 6 milionë euro, bashkë me rrëzimin e metodologjisë së parashikuar në ligjin e ri, sipas të cilit kompensimi bëhet sipas zërit kadastral të sipërfaqes së tokës në momentin e shtetëzimit. Me këtë rregull në vendin tonë “30% e sipërfaqeve që sot janë troje, do të kompensohen për toka bujqësore”.

Për një drejtësi “të njerëzve tanë”

Postuar në 16 Qershor, 2016 14:26

Sot u shfaq para mediave ministri i Brendshëm Sajmir Tahiri. Pas tij në uniformë qëndronte Haki Çako,i qeshur dhe jo me çehre të prishur si në rastin kur e shkarkuan si “Zhukovi në ajër”; ishte edhe Ardian Çipa, i akuzuar rëndë nga përfaqësues të opozitës. Sajmir Tahiri konsumoi teatrin e radhës para qytetarëve, por kësaj radhe pa akuza për gjyqtarët, ndaj të cilëve ai dhe Edi Rama çfarë nuk thanë këto ditë. “Rruga jonë për të reformuar sistemin e drejtësisë, për të garantuar integritetin dhe pastërtinë e drejtësisë sapo ka nisur.

PD ndërpret për 10 ditë marrëdhëniet me parlamentin, në pikëpyetje takimi Rama-Basha

Postuar në 28 Maj, 2016 11:06

Grupi parlamentar i PD  u mblodh sot paradite pas përjashtimit me 10 ditë të ish-kryeministrit Sali Berisha nga Byroja e Kuvendit. Demokratët vendosën që të ndërpresin për 10 ditë çdo marrëdhënie me parlamentin,  duke vlerësuar se përjashtimi i Sali Berishës është një përpjekje për t’i mbyllur gojën opozitës. Kryetari i Partisë Demokratike reagoi duke e cilësuar vendimin e mazhorancës shenjë të krizës së rëndë ku gjendet Edi Rama.

Anashkalim dhe shkelje e ligjit si standard – që nga restaurimi i kryeministrisë e deri te busti i Clinton në Sarandë

Postuar në 17 Maj, 2016 18:25

Një media lokale e Sarandës, “sarandaweb.net”, raporton se Këshilli Bashkiak i këtij qyteti ka miratuar – me propozim – të kryetares së bashkisë, Floriana Koka – vendosjen e një busti të Hillary Clinton, në bulevardin kryesor të qytetit. Meqenëse koha dhe nervi për të debatuar për monumentet që ngremë, një formë e ngurtësuar e kujtesës së të ardhmes, nuk ekziston, mbetet që vëmendja të transferohet te prcedurat dhe transparenca. Ja si po procedohet për bustin e Clinton, sipas “sarandaweb.net”:

Ikën Shukriu, PS kërkon të zbulohen organizatorët e puçit

Postuar në 13 Maj, 2016 11:06

Përmes deputetit të Dibrës, Ulsi Manja qeveria shprehu qëndrimin e saj mbi skandalin e përfshirjes së kryebashkiakut të Peshkopisë, Shukri Xhelili në afera seksuale. Pavarësisht se dënoi aktin e kryebashkiakut, Partia Socialiste beson se pas skandalit fshihet një skenar politik, të cilin duhet ta zbardhë drejtësia.

Sinjale nga Rusia për anëtarësimin e Kosovës në UEFA: Votuam kundër, por vendimi i shumicës duhet të zbatohet

Postuar në 03 Maj, 2016 15:08

Kosova është anëtarja më e re Federatës Europiane të Futbollit, duke konfirmuar kështu një realitet të gjallë që nuk mund të mohohet. U pëlqen apo nuk u pëlqen disave. Ajo është bërë pjesë e familjes së futbollit europian me anë të një votimi, i cili në fund është i padiskutueshëm.  Një sinjal tjetër, jo pa domethënie, vjen nga Rusia e cila votoi kundër anëtarësimit të Kosovës në UEFA, gjithnjë si aleate e qëndrimit serb.

Qeveria miraton marrëveshjen për patrullimin e hapësirës ajrore nga forcat e NATO-s

Postuar në 13 Prill, 2016 20:34

Qeveria shqiptare ka miratuar në mbledhjen e sotshme një vendim për parrullimin e hapësirës ajrore të Shqipërisë nga forcat e NATO-s. “Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 17 e 23, të ligjit nr.8371, datë 9.7.1998, “Për lidhjen e traktateve dhe marrëveshjeve ndërkombëtare”, me propozimin e ministrit të Punëve të Jashtme, Këshilli i Ministrave
Vendosi:

PPP edhe bankina në zonën turistike të Bunecit në Lukovë. Raportohet se edhe baza detare në Sarandë mund të kalojë nën administrimin e Bashkisë

Postuar në 13 Prill, 2016 20:01

Sot qeveria ka marrë një vendim për transferimin e bankinës së Bunecit, në Lukovë nga Ministria e Mbrojtjes drejt Ministrisë Transporteve.

Opozita mund dhe duhet të bëjë diçka më shumë sesa vetëm të konstatojë probleme

Postuar në 03 Prill, 2016 20:07

Partia Demokratike nxori sot në një deklaratë për shtyp, zëdhënësen e vet, Ina Zhupa, e cila bëri një denoncim të ri. Tha Zhupa: “Pasi ka shtënë në dorë çdo vend pune, çdo tender, çdo licensë, çdo tokë e truall, çdo plazh, çdo burim fitimi, me dekret të posaçëm të Edi Ramës, Koço po bëhet gati të fusë në kthetra dhe kalanë e Porto Palermos, dhe kjo është arsyeja pse Ministria e Kulturës vendosi ti japë me qira këto objekte të trashëgimisë kulturore”. Ministria e Kulturës ka paraqitur një projektligj për këtë çështje.

Gjykata Kushtetuese rrëzon nenet represive të ligjit “Për procedurat tatimore”

Postuar në 03 Mars, 2016 18:05

Gjykata Kushtetuese ka hedhur edhe njëherë poshtë nisma të qeverisë, teksa sot ka zbardhur vendimin e saj kundër disa neneve të ligjit “Për procedurat tatimore”. “Gjykata Kushtetuese, pasi analizoi pretendimet e ngritura nga kërkuesja, si dhe prapësimet e paraqitura nga subjekti i interesuar, Këshilli i Ministrave, bazuar në nenet 131/a dhe 134/f të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, si dhe në ligjin nr. 8577, datë 10.02.2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”, vendosi:  Pranimin pjesërisht të kërkesës.

Pages

Subscribe to RSS - vendimi