vendimi

Tërhiqet qeveria, anulohet ndërtimi i HEC në Dibër

Postuar në 29 Nëntor, 2016 19:01

Në zonën e Luznisë në Dibër nuk do të ndërtohet HEC-it Katund i Ri, i cili me një vendim të 2015 iu dha me bonus për ndërtim një kompanie turke. Qeveria ka shfuqizuar vendimin për ndërtimin e këtij HEC-i, me një vendim në mbledhjen e fundit të saj. Mbi Lumin Drin i Zi nuk do të ndërtohet HEC-i Katund i Ri.

Recidivistë...Kundër Gjykatës me histeri

Postuar në 25 Tetor, 2016 20:34

Gjykata Kushtetuese vendosi sot të pezullojë ligjin për vettingun e prokurorëve dhe gjyqtarëve duke kërkuar një mendim për këtë nga Komisioni i Venecias. Pak ditë më parë, Komisioni i Venecias solli një përgjigje për një procedurë të ngjashme që ishte vënë në lëvizje nga Gjykata Kushtetuese për ligjin e pronave. Sjellim këtë analogji për të tërhequr vëmendjen se procedurat janë procedura dhe se janë aty edhe për të kultivuar një regjim nervor të përshtatshëm për këtë sistem që e quajmë demokraci.

Karagjozllëku i AMF-së/Deklaroi se çmimet e sigurimeve i vendos tregu, se do të analizonte, kurse sot kërkon nga kompanitë anullimin e rritjes

Postuar në 30 Gusht, 2016 18:01

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kërkuar nga kompanitë e sigurimeve të anulojnë vendimin për rritjen e tarifave të sigurimit për automjetet. Ky është qëndrimi i tretë i kësaj agjencie, pasi ditën e parë u dol me qëndrimin se tregu vetërregullohet. Mandej Autoriteti deklaroi se do të analizonte atë që po ndodhte dhe sot del me kërkesën për ulje.

Gjykatësit, politika dhe burkini

Postuar në 28 Gusht, 2016 12:07

A është burkini kërcënim për popullsinë? Për shoqërinë franceze? Për vlerat perëndimore? Deri para pak javësh, çdo njeri i arsyeshëm duhet t'i jetë përgjigjur kësaj me tundje koke. Por në kohë të terrorit dhe marshimit ideologjik të rrymave populiste të djathta në Europë, duket se arsyeja është në tërheqje e sipër - edhe pse në Francë nuk ka asnjë lidhje direkte me atentateve dhe grave në plazh.
Me armë kundër veshjes

2 800 m2 më shumë për qendrën tregëtare në stadiumin e ri në Tiranë

Postuar në 08 Gusht, 2016 13:27

Partia Demokratike ka denoncuar sot një ndërhyrje të re në projektin e stadiumit të ri në Tiranë, ku përmes një vendimi, shtohen edhe 2800 m2 në funksion të qendrës tregëtare.

Nuk ndryshon paga minimale, mbetet 22 mijë lekë

Postuar në 06 Gusht, 2016 17:40

Qeveria lë të pandryshuar pagën minimale, ndërkohë zbatohet vendimi i gjykatës që rrëzoi vendosjen e pagës së referencës për kontributet e sigurimeve të profesioneve të lira. Ndërkaq, për ata që kanë tituj shkencor, për kuotën e kontributeve vendoset masa 5% e titullit.

"TemaTv"

Kushtetuesja u hap rrugë monopoleve në mediat audiovizive

Postuar në 04 Gusht, 2016 19:57

Shoqata e Mediave Elektronike (SHMESH) i ka kërkuar para disa kohësh Gjykatës Kushtetuese që të vendosë shpalljen të papajtueshme me Kushtetutën të përmbajtjes së paragrafit të tretë të nenit 62 të Ligjit nr. 97, datë 04.03.2013 “Për median audiovizive në Republikën e Shqipërisë”.

Stepinac i pafajshëm. Një gjykatë kroate anullon vendimin e vitit 1946

Postuar në 23 Korrik, 2016 14:17

Një vendim i një gjykate kroate për të anulluar pas vdekjes vendimin e dënimit me 16 vjet burg të peshkopit të Zagrebit, Alojzije Stepinas, ka ricikluar debatin dhe tensionin mes Serbisë dhe Kroacisë.

Pages

Subscribe to RSS - vendimi