Varri i Krishtit

Zbulime të reja mbi vendvarrimin e Krishtit (Video)

Postuar në 29 Nëntor, 2017 09:30

Kisha e Ringjalljes në Jeruzalem  ka pësuar ndër shekuj sulme të dhunshme, zjarre, tërmete, ndërsa në 1009 u shkatërrua plotësisht dhe u rindërtua, duke detyruar hulumtuesit e rinj të dyshojnë nëse është me të vërtetë vendi ku u varros Jezusi  siç u përcaktua 17 shekuj më parë.

Rezultatet e hetimeve shkencore që disponon National Geographic, konfirmojnë se mbetjet e shpellës brenda tempullit janë nga varri që zbuluan romakët e lashtë.

Dëshmi të reja nga shtrati i vdekjes së Krishtit dhe një pllakë e vendosur nga kryqtarët në shekullin e 12

Postuar në 04 Dhjetor, 2016 20:29

Shkencëtarët janë ballafaquar me një zbulim të ri pas hapjes historike të Varrit të Shenjtë në Jeruzalem, ku besohet se u vendos trupi i Jezu Krishtit pas kryqëzimit.

Arkeologët ndërhyjnë në varrin e Krishtit, punimet kushtojnë 4 mln dollarë (foto, video)

Postuar në 29 Tetor, 2016 10:26

Për herë të parë pas shumë shekujsh, shkencëtarët zbuluan pllakatën që tradicionalisht njihet si varri i Jezu Krishtit. Varri që ndodhet në qytetin e Shenjtë të Jeruzalemit është mbuluar me mermer që prej vitit 1555, ndoshta dhe më herët.

Subscribe to RSS - Varri i Krishtit