varianti britanik

Varianti britanik i koronavirusit mund të kërkojë rishikimin e rregulloreve të deritanishme

Postuar në 21 Shkurt, 2021 21:17

Varianti britanik i njohur si B.1.1.7 është 50% shumë ngjitës se koronavirusi origjinal që u shfaq për herë të parë në Kinë në fund të 2019-s. Për këtë arsye, ky variant po mbahet nën vëzhgim, pasi ka kapacitetin të rrisë kurbën e infeksionit në disa javë.

Një studim i ri ka zbuluar se ai mund të çojë në një infeksion që zgjat më shumë në kohë, çka mund të shpjegojë shkallën e lartë të transmetimit të tij.

Varianti britanik i Covid-19, Ciccozzi: Nuk është më i rrezikshëm dhe nuk cenon efektivitetin e vaksinës

Postuar në 22 Dhjetor, 2020 16:13

 

Virusi pëson mutacion dhe rasti i variantit britanik është i natyrshëm. Massimo Ciccozzi, epidemiolog i Universitetit Biomedical Campus të Romës dhe zbulues i disa prej mutacioneve të Sars Cov 2, thotë se me aq sa dihet për momentin, mutacioni në fjalë nuk ndikon në efikasitetin e vaksinës.

A duhet të na frikësojë vërtet varianti anglez i koronavirusit për të cilin po flitet kaq shumë?

Tri hipoteza mbi origjinën e variantit të ri britanik të Covid-19. Konfirmohet se ka shkallë të rritur infektimi te fëmijët

Postuar në 21 Dhjetor, 2020 21:56

Për momentin, nuk ka asnjë provë që varianti i virusit i ri i Sars-CoV-2 mund të kompromentojë efikasitetin e vaksinave dhe besueshmërinë e diagnostikimit përmes testeve. Sidoqoftë, kontrolli në vende të ndryshme duhet të jetë shumë i rreptë.

Subscribe to RSS - varianti britanik