vëllezër

Turqit, vëllezër apo miq?

Postuar në 03 Shkurt, 2020 13:36

Thellësisht i shqetësuar për tërmetin e fundit në Turqi. Në këto çaste të vështira ne qëndrojmë pranë vëllezërve tanë turq të prekur nga tërmeti. Mendimet dhe lutjet tona shkojnë për Turqinë

Ka diplomatë grekë që mendojnë se shqiptarët dhe grekët janë dy popuj vëllezër

Postuar në 29 Janar, 2016 12:02

Shqipëria dhe Greqia po kalojnë vitet e fundit një krizë në marrëdhëniet mes tyre, sidomos pas vitit 2009 kur Gjykata Kushtetuese rrëzoi marrëveshjen për kufirin detar. Qeveria socialiste erdhi në pushtet me proklamimin e reciprocitetit në marrëdhënie me fqinjët, çka mbajti në tension konstat marrëdhëniet mes dy vendeve. Por për Sekretarin e Pergjithshem të Ministrise se Puneve te Jashtme te Greqise, Jorgos Cipras fërkimet mund të tejkalohen dhe të kemi me të vërtetë një epokë të re në marrëdhëniet Greko-Shqiptare”.

Subscribe to RSS - vëllezër