ulja

Anija kozmike amerikane OSIRIS-REx kryen ulje të suksesshme në asteroidin Bennu

Postuar në 21 Tetor, 2020 03:27

Anija kozmike amerikane OSIRIS-Rex(Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer – Sonda eksploruese e Regoliteve, sigurimit, identifikimit të burimeve dhe interpretimit spektral dhe të origjinës) është ulur për 10 sekonda në sipërfaqen e asteroidit Bennu.

Më shumë katastrofa, më pak fonde për emergjencat

Postuar në 02 Dhjetor, 2017 15:03

Përmbytjet po tregojnë se dëmet mund të jenë kolosale, në krahasim me fondin që ka në dispozicion qeveria për emergjencat civile. Megjithëse është herët të flitet për shifra, shuma e vënë në dispozicion nuk është premtuese. Nga ana tjetër edhe pse është pranuar se Shqipëria hyn në zonat e rrezikut, fondet për emergjergjencat janë ulur.

TemaTv

Fotolajm/Sonda Schiaparelli e misionit europian ExoMars, përplaset në planetin e kuq

Postuar në 21 Tetor, 2016 21:59

NASA ka publikuar fotot e vendit të rënies së sondës e cila humbi kontakt 1 minutë përpara uljes në sipërfaqen e Marsit. Schiaparelli u shkëput nga anija nënë më 16 tetor dhe nisi uljen më 19. Duket se misioni i saj quhet i dështuar. 

 

http://www.space.com/34472-exomars-mars-lander-crash-site-photos.html?ut...

Karagjozllëku i AMF-së/Deklaroi se çmimet e sigurimeve i vendos tregu, se do të analizonte, kurse sot kërkon nga kompanitë anullimin e rritjes

Postuar në 30 Gusht, 2016 18:01

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka kërkuar nga kompanitë e sigurimeve të anulojnë vendimin për rritjen e tarifave të sigurimit për automjetet. Ky është qëndrimi i tretë i kësaj agjencie, pasi ditën e parë u dol me qëndrimin se tregu vetërregullohet. Mandej Autoriteti deklaroi se do të analizonte atë që po ndodhte dhe sot del me kërkesën për ulje.

“Falcon 9” ja del në provën e pestë

Postuar në 13 Prill, 2016 02:01

Elon Musk ia doli me sukses në provën e pestë. Kompania e tij “SpaceX” arriti të kryejë ulje në një platformë robotike në oqean të raketës “Falcon 9”, e cila u lëshuannë hapësirë më 8 prill nga Cape Canaveral në Florida. Manovra, saktësia dhe koha e kryerjes pas kthimit ng hapësira, janë një provë se kompania e Musk po bën histori dhr po ecën shpejt drejt objektivave që për momentin duken futuriste, në mos më tepër. Disa foto nga momenti i uljes së raketës, të cilat janë realizuar prej saj:

Subscribe to RSS - ulja