tvt

Racizmi i Reganit: Afrikanët, kanibalë dhe majmunë që kanë siklet të veshin këpucë

Postuar në 31 Korrik, 2019 22:30

Një ditë pasi Kombet e Bashkuara votuan për të njohur Republikën Popullore të Kinës, në atë kohë guvernatori i Kalifornisë, Ronald Reagan, i telefonoi Presidentit Richard Nixon në Shtëpinë e Bardhë dhe zbrazi zhgënjimin e tij mbi delegatët që kishin dalë kundër Shteteve të Bashkuara. "T’i shihje ata, ata majmunë nga vendet afrikane – mallkuar qofshin -  ata që ende nuk nuk janë mësuar të mbajnë këpucët veshur pa u ndier në siklet”, thoshte Reagan, ndërsa Nixon qeshte.

Lamtumirë privatësi!

Postuar në 22 Korrik, 2019 20:55

Me shpikjen e pelenave të pajisura me sensorë që tregojnë nëse foshnja ka nevojë të ndërrohet, realizohet profecia e kontrollit të plotë mbi jetën e secilit, që nga djepi deri në varr. "Jeta private", një krijesë e mrekullueshme kulturore dhe psikologjike e qytetërimit borgjez që tani është në prag të zhdukjes, ka ardhur në fundin e saj për fat të keq. Materializohet ëndrra- makthi - totalitar dhe shtypës i transparencës absolute të çdo aspekti, madje edhe më të voglit, të ekzistencës sonë. Instalohet regjimi i mbikëqyrjes universale dhe absolute të përshkruar nga Michel Foucault.

Rënia e euros, Fasoneria: Mosbindje fiskale nëse s’ka reagim

Postuar në 11 Korrik, 2019 19:05

Rënia e euros dhe dëmi i shkaktuar në ekonomi, mund të japë pasoja edhe më të rënda. Tashmë në mënyrë të vazhdueshme Fasoneria po paralajmëron qeverinë se do të ndërmarrë hapa për tj'u kundërpërgjigjur heshtjes. Pak ditë më parë ata pohuan se do të ketë protesta, ulje pagash dhe pushime nga puna, mirëpo mes tyre po diskutohet edhe një pikë e katërt, mosbindja fiskale.

Florian Zekja, përfaqësuesi i Unionit të Fasonistëve Shqiptarë, pohon se kjo ka të bëj me mospagesë e taksave për një kohë të gjatë.

Filozofia e Sorosit dhe krisja e saj fatale

Postuar në 10 Korrik, 2019 23:31

 

Censura online po vjen, por e kemi ende në dorë ta ndalojmë

Postuar në 09 Korrik, 2019 21:05

Një vit më parë, pata paralajmëruar për ligjin e tmerrshëm të së drejtës së autorit që po hartohej në BE që do të kishte efekte të mëdha negative në botën e burimeve të hapura. Dispozita e tij më problematike do të detyronte shumë faqe interneti fitimprurëse që veprojnë në BE që të përdorin filtra algoritmikë për të bllokuar ngarkimin e materialeve të paautorizuara nga përdoruesit.

Letrat e Frojdit, një analizë e babait të psikanalizës përmes shkrimit epistolar

Postuar në 03 Korrik, 2019 19:11

 

Në moshën 17-vjeçare, Zigmund Frojd i shkruante një shoku: "Deri tani ndoshta nuk e ke ditur se ke shkëmbyer letra me një stilist gjerman. Dhe tani unë të këshilloj si mik, jo si palë e interesuar, t'i ruash ato. Kujdesu për to, kurrë nuk i dihet”.

Tentativat e një vetëvrasjeje politike

Postuar në 28 Qershor, 2019 15:12

 

OKB: Shqipëria tkurret, në vitin 2100 popullsia më e vogël se Maqedonia dhe Bosnja

Postuar në 18 Qershor, 2019 15:08

Në vitin 2100, Shqipëria do të jetë e parafundit në Ballkan sa i përket numrit të popullsisë. Kjo e fundit do të tkurret në mënyrë të tillë që do ta pozicionojë vendin tonë të parafundit, duke lënë pas vetëm Malin e Zi.

Raporti: 55 lloje të reja drogash qarkullojnë në Europë

Postuar në 16 Qershor, 2019 19:00

Raporti më i fundit evropian për drogën, i publikuar pak ditë më parë nga Qendra Evropiane e Monitorimit për Drogën dhe Varësinë nga Drogat (EMCDDA), për vitin 2018 evidenton 55 substanca të reja psikoaktive në treg. Mes këtyre substancave të reja ka produkte të klasës së kanabinoidëve dhe opiateve, por që nga viti 2014 është vërejtur rritja e numrit të substancave të paligjshme me bazë benzodiazepinën. Në vitin 2018, kjo kategori përfaqësonafërsisht një të tetën e substancave të reja. Për ata që nuk e dinë, ato i përkasin grupit të barnave psikiatrike.

Emancipimi i femrës në diktaturë, një mit i rremë?!

Postuar në 11 Qershor, 2019 21:11

Jeta nën regjimin komunist ka qenë një luftë për mbijetesë, sidomos për femrat. Historiania australiane, Shanon Woodcock, në librin e saj, “Jeta është luftë: Mbijetesa në diktaturën komuniste shqiptare” mbledh historitë e gjashtë indidvidëve, të cilët kanë jetuar nën shtypjen e sistemit komunist gjatë viteve 1944-1991. Libri i botuar në shqip sjell nëpërmjet rrëfimeve të 6 personazheve, një pasqyrë të qartë të mekanizmave me të cilët shteti kontrollonte çdo aspekt të jetës.

Pages

Subscribe to RSS - tvt